Grupul britanic de presă Sky anunţă că desfiinţează 1.000 de posturi în 2024

Grupul britanic de presă Sky anunţă marţi că internţionează să desfiinţeze 1.000 de posturi în acest an, în Regatul Unit, în contextul în care o trecerea de la servicii prin satelit la servicii digitale înseamnă că are nevoie de mai puţini tehnicieni de specialitate, relatează AFP.

”Tot mai mulţi clienţi aleg” serviciile de televiziune pe Internet, ”care nu necesită instalaţii speciale, ceea ce ne-a condus să modificăm numărul de posturi de care vem nevoie pentru a en furniza serviciile”, anunţă Sky într-o declaraţie transmisă AFP.

Cele aproximativ 1.000 de locuri de muncă desfiinţate reprezintă aproape 4% dintre cei 20.000 de salariaţi ai hripului în Regatul Unit.

Sky Group, specializat în producţia şi difuzarea televizată – prezent în şaase ţări europene – are în total 32.000 de angajaţi.

Această veste intervine la o zi după ce postul britanic de televiziune Channel 4 a anunţat o reducere a personalului cu 18% – aproximativ 200 de concedieri, şi mutarea din sediul de la Londra, invocând o ”încetinire rapidă a economiei britanice şi a cereri pe priaţa publicitară”.

Citește și Redactorul-șef al ziarului Komsomolskaya Pravda (Rusia) a murit subit, la vârsta de 68 de ani