Grupul Intact Media ar fi cumpărat Domeniul Știrbey

Grupul Intact Media at fi cumpărat Domeniul Știrbey. Informația care circulă pe net nu a fost confirmată oficial.

„Voiculescu a cumpărat Palatul Știrbey deși datorează 60 de milioane de euro statului român“, scrie și Săptămâna Financiară, publicație care nu uită să menționează și că (Voiculescu) „Stă la Corbeanca într-un domeniu de 30.000 de metri pătrați cu pază la poartă (îl ține în spațiu madam Voiculescu care nu e soția lui în acte)… Nu-i plătește statului nimic pentru că nu are decât pensie – și dă 30% din ea. În rest, numai de bine șefului ANAF care urmărește toți românii cu diferențe între venituri și cheltuieli. Sănătate și instituției ANABI pentru eforturile făcute pentru recuperarea prejudiciilor…“

Palatul Ştirbey a fost scos la vânzare de lichidator la un preţ de pornire de 7.950.000 de euro, anunța zilele trecute Euro Insol, lichidator judiciar al debitoarei Bucharest Arena, compania care deţine palatul şi domeniul Ştirbey.

“Există cel puțin un participant înscris la licitația pentru Palatul Știrbey”, declara un reprezentant Euro Insol pentru Forbes.

Citește și Circa 53 de monumente istorice şi religioase au fost distruse în Ucraina, anunță UNESCO

„Compania Bucharest Arena, ce are în acţionariat foşti angajaţi din Secretariatul General al Guvernului, cumpără în 2006 domeniul şi Palatul Ştirbey de la moştenitorii familiei Ştirbey, într-o tranzacţie de 9 milioane de euro”, scrie Mediafax.

Planul acţionariarilor era să dezvolte pe domeniul Ştirbey un hotel, o sală polivalentă dar şi restaurante, ceea ce nu s-a mai concretizat, în condiţiile în care la finalul lui 2019 compania intra
în faliment.

Domeniul Palatului Ştirbey este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcţia palatului a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Ştirbey, domnitor al Ţării Româneşti, şi a durat până în anul 1863. Domeniul se întinde pe o suprafaţă de 24 de hectare, din care 18 hectare reprezintă un parc cu copaci seculari (arbori de peste 400 de ani), lac interior şi deschider către lacul Buftea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.