Totul începe în anul 1982, când la fostul club 11 iunie al C.S.V. este creat un grup umoristic. Membrii acestuia sunt: Munteanu Florin, Nicolau Marcel, Nicorici Ioan, Pasalica Dumitru şi Dumitrache Cristian. La scurt timp de la înfiinţare îşi desfăşoară activitatea la Casa de Cultură din oraş.
Începutul
În 1980, George Călugăru fonda trupa de umor Pro Parodia alături de alţi patru tineri, printre care Emil Grădinoiu, cunoscut pentru rolul vecinului Mitică de la Vacanţă Mare. Cei patru aspiranţi la un loc la Facultatea de Teatru din Bucureşti aveau să cunoască succesul un an mai târziu, câştigând premii la festivaluri de gen. Pentru câţiva ani, oltenii au ridicat în picioare săli întregi şi au smuls aplauzele a sute de oameni veniţi să savureze scenetele de comedie şi să le asculte bancurile, dintre care o parte anti-comuniste. Euforia a ţinut până în 1984, când fondatul trupei s-a mutat la Călan.
George Călugăru face o preselecţie în urma căreia este constituit grupul Semnal C, având ca membrii pe Dumitrache Cristian, Florin Munteanu, Nicolau Marcel şi Ardeleanu Emilian.
Citește și Istoria formațiilor artistice din Călan
Prezenți la festivaluri de umor și premiați
Începând cu anul 1984 participă la o serie de festivaluri de satiră şi umor din ţară. Premiile nu se lasă nici ele aşteptate. Obţin locul III, ulterior locul I la festivalul Mărul de aur, Bistriţa. La memorialul Amza Pelea de la Bailesti obţin locul I. La Câmpul Lung Muscel menţiune, la Vâlcea menţiune, la Iaşi locul III, la Vaslui menţiune etc.
Pe lângă aceste festivaluri au participat şi la o serie de turnee şi spectacole organizate de Casa de Cultură din Călan, alături de Cornel Constantiniu, Mirabela Dauer, Victor Socaciu, Mircea Vintilă ș.a.
Cum toate lucrurile au un început, au şi un sfârşit. Sfârșitul grupului umoristic Semnal C s-a produs după plecarea lui G. Călugăru, în 1991.
După Revoluţie, George Călugăru s-a întors în Craiova, unde a lansat proiectul Pro-Parodia Junior.