Guvernul a aprobat noile criterii pentru evaluarea institutelor de cercetare

Guvernul a aprobat, vineri, noile criterii pentru evaluarea institutelor de cercetare, conform jalonului 278 din PNRR, a anunţat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

„Un alt element foarte important adoptat astăzi în şedinţa de Guvern – noile criterii pentru evaluarea institutelor de cercetare. Este jalonul 278 din PNRR şi prevede foarte clar faptul că România, prin această modificare, aduce acelaşi cadru general ca şi la nivel european şi permite tuturor organizaţiilor de cercetare din România, fie ele publice, private sau care sunt în subordinea universităţilor, să aibă un limbaj comun cu tot ce înseamnă ecosistemul de cercetare de la nivel european”, a explicat Bogdan Ivan.

Potrivit ministrului, Executivul a aprobat şi un memorandum care „setează foarte clar” investiţia de 168 de milioane de euro care vin în România pentru proiecte de cercetare destinate românilor care sunt în afara ţării.

„Aceste proiecte sunt extrem de importante, prin care inovarea şi cele mai bune minţi pe care le-a dat statul român se pot întoarce înapoi acasă şi să pună în practică lucrurile pe care le-au învăţat în universităţi sau institute de cercetare din afara ţării”, a menţionat Ivan.

Citește și ICR a lansat trei apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii