/** * Plugin Name: Mesaj Personalizat După Articol * Description: Acest plugin adaugă un mesaj personalizat după conținutul articolului, cu linkuri către Facebook și Google News. * Version: 1.0 * Author: Numele Dvs. */ function add_custom_message_after_post($content) { if (is_single() && !is_feed()) { $custom_message = '
' . '

📢 Vrem să auzim părerea ta!

' . '

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook și pe Google News. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

' . '👉 Urmărește-ne pe Facebook' . '👉 Urmărește-ne pe Google News' . '
'; $content .= $custom_message; } return $content; } add_filter('the_content', 'add_custom_message_after_post'); Guvernul britanic exclude restituirea frizelor din Partenon Greciei » Externe

Guvernul britanic exclude restituirea frizelor din Partenon Greciei

Ministrul britanic al Culturii, Michele Donelan, a exclus miercuri returnarea în Grecia a frizelor din Partenon, care sunt expuse la British Museum din Londra, respingând informaţii de presă potrivit cărora muzeul din Atena finalizează un acord.

„Am fost foarte clară pe acest subiect: nu cred că frizele ar trebui să se întoarcă în Grecia”, a declarat ministrul la BBC. Preşedintele British Museum, George Osborne, „ar fi de acord cu mine că nu ar trebui să le trimitem înapoi şi, de fapt, ele aparţin de Marea Britanie, unde am avut grijă de ele de mult timp”, a spus el.

De la începutul secolului al XX-lea, Grecia a cerut oficial restituirea unei frize de 75 de metri desprinsă din Partenon, precum şi a uneia dintre celebrele cariatide din Erechtheion, un mic templu antic de pe stânca Acropole, toate cele două capodopere expuse la British Museum.

Londra susţine că sculpturile au fost „dobândite legal” în 1802 de diplomatul britanic Lord Elgin, care le-a vândut muzeului londonez. Dar Grecia susţine că acestea au fost obiectul „furt” în timp ce ţara se afla sub ocupaţie otomană.

Citește și Grecia discută cu Marea Britanie returnarea sculpturilor din Partenon

Pe 4 ianuarie, ziarul britanic The Telegraph a dezvăluit că preşedintele muzeului era pe cale să semneze un acord cu Atena pentru returnarea în Grecia a acestor comori, în cadrul unui împrumut pe termen lung, un „schimb cultural care ar eluda o lege britanică care împiedică muzeul londonez să-şi demonteze colecţia.

„Cred că perspectiva lui asupra acestui lucru a fost interpretată greşit şi denaturată. George Osborne nu le va trimite înapoi. Aceasta nu este intenţia lui. Nu doreşte să facă acest lucru”, a punctat ministrul. „A apărut şi conceptul unui împrumut pe 100 de ani, dar cu siguranţă nu este ceea ce plănuieşte el”, a spus ea. Ministrul a spus că se teme că o întoarcere a acestor sculpturi ar deschide „cutia Pandorei”.

În ultimii ani, presiunea a crescut pe muzeele occidentale pentru a returna lucrările, în special obţinute în perioada colonială, în ţările lor de origine.