Hegedüs Csilla anunță reabilitarea a cinci castre romane, zece biserici de lemn şi cinci mănăstiri

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Proiectelor Europene Hegedüs Csilla a anunțat, vineri, reabilitarea a cinci castre romane, zece biserici de lemn şi cinci mănăstiri, cu bani din PNRR. De asemenea, vor beneficia de fonduri europene cetățile dacice.

„Turismul cultural este un produs turistic de top în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Rutele tematice apar în această ofertă. Prin PNRR vom reabilita 5 castre romane (ex. castrul roman de la Bologa, Parcul Arheologic de la Călugăreni, Intrare Forul lui Traian din cadrul sitului Arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa), 10 biserici de lemn şi 5 mănăstiri, dar şi cetăţile dacice vor beneficia de finanţare europeană”, a scris, vineri, pe Facebook, Hegedüs Csilla, secretar de stat din cadrul MIPE.  

Potrivit acesteia, în cadrul ”Rutei cetăţilor” va fi restaurată Cetatea Sarmizegetusa Regia, care a fost capitala şi cel mai important centru al statului dac.  

„Sper ca şi alte obiective să fie propuse, pentru că din PNRR ne propunem următorul lucru: să ne folosim de acest patrimoniu cultural, fie el construit, fie imaterial, să atragem cât se poate de mulţi turişti în această zonă”, a mai transmis secretarul de stat.  

Citește și Hegedus Csilla: Ținta celor 12 trasee cultural-turistice e ca până în 2026 numărul turiștilor străini să crească cu 50%