Hollywood-ul condamnă ”actele teroriste barbare” ale Hamas 

Sute de celebrităţi de la Hollywood au semnat joi o scrisoare deschisă pentru a condamna „actele teroriste barbare” comise de Hamas, care au ucis peste o mie de israelieni într-un atac fără precedent, weekendul trecut, transmite vineri AFP.

Actriţa Gal Gadot de origine israeliană, cunoscută din filmele „Wonder Woman”, este unul dintre cei peste 700 de semnatari ai acestei scrisori, printre care se numără vedetele Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Michael Douglas şi Jerry Seinfeld.

„Coşmarul israelienilor a devenit realitate când teroriştii Hamas s-au infiltrat în oraşele şi satele israeliene”, se arată în scrisoarea publicată de asociaţia Creative Community For Peace.

„Hamas a ucis şi a luat ostatici bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi. Au răpit şi ucis bebeluşi şi bătrâni”, continuă scrisoarea.

„Este terorism. Este rău. Nu există nicio justificare sau raţionament pentru acţiunile Hamas. Acestea sunt acte teroriste barbare care trebuie denunţate de toţi”, se arată în text.

Citește și Actorul israelian David Cunio ar fi fost răpit de Hamas împreună cu soţia şi fiicele sale

Israelul a fost luat prin surprindere de atacul sângeros lansat la 7 octombrie de luptătorii din mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care au răpit în jur de 150 de persoane.

În Israel, peste 1.200 de oameni au fost ucise în acest atac, cel mai mortal de la crearea statului israelian, în urmă cu 75 de ani.

Ca răspuns, armata israeliană a efectuat bombardamente aeriene în Fâşia Gaza, soldate cu peste 1.400 de morţi, potrivit autorităţilor locale.

Scrisoarea face apel la vedetele din industria divertismentului să sprijine Israelul şi „să facă tot ce pot pentru a îndemna organizaţia teroristă să elibereze ostaticii nevinovaţi”.

Multe vedete au reacţionat în mod independent pe reţelele de socializare pentru a denunţa atacul Hamas.