Horațiu Mălăele a vernisat expoziție de nuduri la Galeria Rotenberg-Uzunov

La Galeria Rotenberg-Uzunov din București a fost deschisă, miercuri, expoziția „NUd, DA!”, semnată de marele actor Horațiu Mălăele. Evenimentul a fost primit cu interes de către publicul iubitor de artă și nu numai.

Expoziția este alcătuită din aproape două duzini de desene nud, exclusiv feminine, care dezvăluie frumusețea și complexitatea formei umane, într-o interpretare proprie semnatarului. În cadrul vernisajului, Horațiu Mălăele a explicat motivul pentru care a ales să expună aceste lucrări.

„Obsesia nudului a reprezentat dintotdeauna, după acel știut păcat originar, dorința de reîntoarcere la eternul nostru nostalgic și regăsirea inocenței și, evident, împăcarea cu Dumnezeu. Fără a concura cu nimeni și nimic, desenele mele își doresc și ele, la rândul lor, acest lucru”, a declarat actorul.

De asemenea, expoziția poartă un titlu sugestiv – „NUd, Nu și Da” – care reflectă modul diferit în care oamenii percep această formă de artă. „Unii înțeleg această formă de tânjire înspre pământul nostru providențial și providențial, alții ba. Așa cum unii știu de spectacolele mele, alții ba. Mulți au cărțile mele, dar nu le-au citit, mulți se uită la desenele mele, dar nu le-au văzut”, a adăugat Horațiu Mălăele.

Citește și Horaţiu Mălăele, aniversat de TVR. Actorul împlinește de 70 de ani

Actorul nu a omis să menționeze și importanța reprezentării feminine în această expoziție. „Avem aproape două duzini de desene, nuduri exclusiv feminine, de ce feminine habar nu am, poate pentru că cineva spunea că femeia este singura minune care se dezbracă”, a spus Mălăele.

Cu o carieră de peste 40 de ani în teatru și film, Horațiu Mălăele este recunoscut pentru talentul său incontestabil și pentru devotamentul său pentru artă. În plus față de calitatea de actor, Mălăele este regizor de film și de teatru, grafician și scriitor.

Expoziția „NUd, DA!” va fi deschisă publicului până pe 19 aprilie, între orele 14.30 și 19.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov.