Hunedoara, gazda celei de a noua ediție a Târgului European al Castelelor

O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc în perioada 27 – 28 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în programul manifestării fiind incluse demonstraţii de tir cu arcul, lupte medievale sau lecţii de spadă.

Manifestarea, ajunsă la ediţia a şaptea, va reuni 21 de expozanţi care îşi vor prezenta oferta turistică la standurile amenajate în curtea exterioară a castelului, cunoscută sub numele de Curtea Husarilor.

„Cetăţi, palate, castele, muzee, case memoriale şi centre de informare turistică din România se prezintă publicului, în cadrul unor standuri dedicate, amplasate în Curtea Husarilor. Ne bucurăm că, din nou, obiective importante din România au ales să îşi prezinte oferta turistică la Muzeul Castelul Corvinilor”, se arată pe pagina oficială de Facebook a castelului.

În paralel cu evenimentul, publicul prezent va putea asista la o serie de lupte între cavaleri, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă.

Târgul va putea fi vizitat între orele 9,00 şi 17,00.

Citește și Video: Mișcarea stahanovistă în Hunedoara

De asemenea, în cursul serii, pe pietonala ”Corvin” din Hunedoara sunt prevăzute spectacole de animaţie stradală ce includ programe interactive cu publicul.

Totodată, în data de 28 mai, la Castelul Corvinilor va avea loc Cupa „Ioan Corvin” la tir cu arcul, iar duminică, 29 mai, este prevăzută să se desfăşoare o nouă ediţie a crosului „History Run”, pe un traseu între castel şi cetatea din Deva.

Castelul Corvinilor este apreciat ca unul dintre cele mai impresionante obiective de arhitectură gotică şi renascentistă din Europa, fiind plasat printre cele mai frumoase din lume.

Castelul din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de peste 276.000 de turişti, în creştere cu 37% faţă de 2020, anul în care turismul din întreaga lume a suferit un recul puternic din cauza declanşării pandemiei de COVID-19.