Hunedoara: Începe Festivalul internaţional „Opera Nights”

Festivalul internaţional „Opera Nights” va avea loc în perioada 28-31 iulie la Castelul Corvinilor din Hunedoara, Teatrul I.D. Sîrbu din Petroşani şi în curtea interioară a clădirii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, din Deva, accesul publicului fiind gratuit, în măsura locurilor disponibile.

Manifestarea este organizată de CJ Hunedoara, iubitorii muzicii de operă fiind invitaţi să vadă patru spectacole pregătite de artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Festivalul va începe pe 28 iulie, la teatrul din Petroşani, cu „La Traviata”, de Verdi, şi va continua pe 29 iulie, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cu „Cavalleria Rusticana”, de Mascagni şi „Paiaţe” de Leoncavallo.

Pe 30 iulie, publicul prezent la Castelul Corvinilor va putea să vadă opera „Rigoletto”, de Verdi, urmând ca festivalul să se încheie la Deva, pe 31 iulie, cu „La Traviata”, spectacolul fiind prezentat pe o scenă ce va fi amplasată în curtea interioară a CJ Hunedoara.

Citește și Costel Avram: Festivalul Taragotului „a fost organizat și finanțat exclusiv de CJ Hunedoara”. Primarul comunei Vața de Jos îl contrazice

În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să reîntâlnească nume de referinţă din muzica clasică şi de operă din ţară şi străinătate.

„Teatrul Naţional de Operă şi Balet ‘Oleg Danovski’ din Constanţa, coordonat de managera sa, soprana Daniela Vlădescu, a fost de la primul gong alături de acest festival, care a crescut spre nivelul internaţional şi, cu siguranţă, va deveni din nou unul dintre reperele culturale ale judeţului Hunedoara!”, au arătat organizatorii.

Toate spectacolele în aer liber vor începe la ora 21,00, iar cel de la teatrul din Petroşani, la ora 20,00.

Festivalul Opera Nights este organizat cu sprijinul instituţiilor culturale din subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. 

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe rețelele sociale. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!