ICR New York: Expoziţia aniversară ”25 de ani de Parteneriat Strategic România – Statele Unite”

Expoziţia aniversară „25 de ani de Parteneriat Strategic România-Statele Unite”, parte a unui program cultural mai amplu, a fost vernisată la Galeria Brâncuşi din cadrul Institutului Cultural Român de la New York.

Un număr de 80 de fotografii puse la dispoziţie de Arhivele Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Agenţia Naţională de Presă – AGERPRES au fost prezentate în cadrul unei instalaţii al cărei design a fost conceput de Ioana Barac, arhitect, designer şi creator de ornamente urbane şi artă publică, precizează ICR.

La vernisaj au participat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Cornel Feruţă, reprezentant permanent al României la ONU, alături de reprezentanţi marcanţi ai comunităţii româno-americane, oficiali ai MAE şi ai altor instituţii româneşti şi internaţionale, informează pagina de Facebook a ICR New York.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 7 octombrie.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român de la New York, Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite şi Consulatul General al României la New York. 

Citește și Justiţia din New York a returnat Italiei 58 de opere de artă furate