Ierusalim: Inscripţie a unui erou medieval elveţian, descoperită pe Muntele Sion

Arheologii israelieni au anunţat joi că au descoperit o inscripţie veche de o jumătate de mileniu care a fost făcută de eroul medieval elveţian Adrian von Bubenberg pe Muntele Sion din Ierusalim, informează DPA.

Se pare că Adrian von Bubenberg a dorit să rămână în posteritate inscripţionându-şi numele şi emblema familiei sale pe un zid al Mormântului Regelui David în timpul pelerinajului pe care l-a efectuat în Ţara Sfântă în 1466, a anunţat într-un comunicat Autoritatea pentru Antichităţi din Israel, ai cărei reprezentanţi au spus că descoperirea este una „neaşteptată”.

Situl aparţinea călugărilor franciscani în perioada pelerinajului întreprins de Adrian von Bubenberg şi era folosit ca un han pentru cazarea pelerinilor, dintre care mulţi şi-au inscripţionat numele pe acel zid. Literele, aproape şterse în totalitate din cauza trecerii timpului, au putut fi văzute datorită unei tehnologii moderne.

Citește și Mozaic din epoca romană, datând din secolul al IV-lea, descoperit în Siria

Adrian von Bubenberg, care a murit în 1479, a fost primar al oraşului Berna şi cavaler medieval, însă a rămas în istorie ca apărător al oraşului Murten din zilele noastre în timpul Războaielor Burgundiei (1474-1476). În calitatea lui de conducător al armatei Confederaţiei Elveţiene, Adrian von Bubenberg a învins forţele militare conduse de ducele Carol Temerarul, care asediau acea regiune.

Adrian von Bubenberg este comemorat printr-un monument inaugurat la Berna şi mai multe străzi îi poartă numele în oraşe din întreaga Elveţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *