IICCMER anunță organizarea unei dezbateri publice cu tema ,,Mihail Gorbaciov și eșecul experimentului sovietic’’

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță organizarea unei dezbateri publice cu tema ,,Mihail Gorbaciov și eșecul experimentului sovietic’’, care va avea loc joi, 8 septembrie, începând cu ora 17:00, la Jockey Club București.

Mihail Gorbaciov, ultimul Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, personaj admirat și contestat deopotrivă, decedat la vârsta de 91 de ani, lasă în urmă o moștenire care face și astăzi obiectul dezbaterilor, reprezentând, în egală măsură, un domeniu de cercetare pentru specialiștii din întreaga lume.

În acord cu misiunea sa, IICCMER propune publicului interesat o dezbatere în centrul căreia se va afla moștenirea politică a lui Mihail Gorbaciov, atât în Rusia, cât și în celelalte țări foste comuniste din Europa. Un alt subiect al dezbaterii va fi impactul reformelor lui Gorbaciov asupra regimului Ceaușescu și rolul jucat de sovietici în sfârșitul acestuia.

Citește și IICCMER este în favoarea introducerii în programa de studii liceale a disciplinei Istoria Comunismului

,,În conformitate cu obiectivele asumate, IICCMER își propune să fie o prezență în dezbaterile intelectuale legate de istorie, pe care le consideră o indispensabilă bază de pornire pentru elaborarea unor politici coerente ale memoriei’’ – a declarat Prof.univ.dr. Daniel Șandru –  Președinte Executiv IICCMER.

Invitații care vor lua parte în cadrul dezbaterii sunt: Dr. Mioara Anton (Institutul de Istorie ,,Nicolae Iorga’’ al Academiei Române); Prof.univ.dr Sorin Bocancea (Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași);  Prof. univ. dr. Radu Carp, Universitatea din București; Armand Goșu – isoric; Stelian Tănase – scriitor. Dezbaterea va fi moderată de către Dr. Cosmin Popa, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook