In memoriam Ioan Cimporescu (n. 1937 – d. 2023)

Ioan Cimporescu s-a născut pe 19 ianuarie 1937 în comuna Crișeni (astăzi stradă a orașului Călan), a urmat școala primară, primele 7 clase în localitate și colegiul național Decebal din Deva. Absolvent, în 1965, al Institutului Politehnic București, Facultatea de metalurgie.

După terminarea studiilor a revenit la Călan unde a lucrat ca maistru, șef de schimb, șef de secție, în combinatul siderurgic din localitate, dar și ca profesor la liceul din Călan, unde în anul școlar 1969-1970 a ocupat funcția de director adjunct.

S-a reîntors la uzină până în 1976, când a fost numit director la școală, în urma decesului profesorului Durlescu Gheorghe, cel mai longegiv director din istoria unității școlare. A ocupat postul de director al liceului până în 1985. În 1985 a revenit la Uzina „Victoria” ca șef de serviciu la P.I.R., unde a lucrat până la pensie, în septembrie 1992.

A colaborat cu Casa Corpului Didactic și a fost coautor la unele manuale școlare. A fost de asemenea inspector școlar județean și la ministerul siderurgiei.

Ca realizare importantă o constituie construirea școlii cu 16 săli de clase din Călan, pentru care a făcut toate eforturile, alături de alți colegi dascăli, să fie ridicată.

Ioan Cimporescu a decedat miercurui, 8 februarie 2023.

A fost căsătorit cu Natalia Cimporescu, cadru didactic. În decembrie 2019, soția lui se stingea din viață.

Citește și Prof. Ioan Ocolișan (n. 1931 – d. 2013). Profil biografic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *