In memoriam Ioan Cimporescu (n. 1937 – d. 2023)

Ioan Cimporescu s-a născut pe 19 ianuarie 1937 în comuna Crișeni (astăzi stradă a orașului Călan), a urmat școala primară, primele 7 clase în localitate și colegiul național Decebal din Deva. Absolvent, în 1965, al Institutului Politehnic București, Facultatea de metalurgie.

După terminarea studiilor a revenit la Călan unde a lucrat ca maistru, șef de schimb, șef de secție, în combinatul siderurgic din localitate, dar și ca profesor la liceul din Călan, unde în anul școlar 1969-1970 a ocupat funcția de director adjunct.

S-a reîntors la uzină până în 1976, când a fost numit director la școală, în urma decesului profesorului Durlescu Gheorghe, cel mai longegiv director din istoria unității școlare. A ocupat postul de director al liceului până în 1985. În 1985 a revenit la Uzina „Victoria” ca șef de serviciu la P.I.R., unde a lucrat până la pensie, în septembrie 1992.

A colaborat cu Casa Corpului Didactic și a fost coautor la unele manuale școlare. A fost de asemenea inspector școlar județean și la ministerul siderurgiei.

Ca realizare importantă o constituie construirea școlii cu 16 săli de clase din Călan, pentru care a făcut toate eforturile, alături de alți colegi dascăli, să fie ridicată.

Ioan Cimporescu a decedat miercurui, 8 februarie 2023.

A fost căsătorit cu Natalia Cimporescu, cadru didactic. În decembrie 2019, soția lui se stingea din viață.

Citește și Prof. Ioan Ocolișan (n. 1931 – d. 2013). Profil biografic

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook