Încep înscrierile pentru elevi la Olimpiada de Benzi Desenate

Olimpiada de Benzi Desenate, ediţia a patra, competiţie destinată elevilor din clasele I – XII, se va desfăşura în perioada ianuarie – mai şi va fi dedicată Jocurilor Olimpice din Antichitate.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, inedita temă a acestei ediţii va oferi elevilor de toate vârstele posibilitatea de a se regăsi în poveştile de benzi desenate realizate de ei.

Lucrările trebuie să abordeze una dintre valorile olimpismului: excelenţa, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranţa, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp şi minte.

Regulamentul de desfăşurare se regăseşte pe pagina Facebook ‘Olimpiada de benzi desenate’.

Paginile trebuie trimise până la finalul lunii aprilie 2023. Înscrierea paginilor se face prin intermediul bibliotecilor şcolare, judeţene, orăşeneşti şi comunale. Fiecare bibliotecă, bibliotecar sau profesor va trimite o listă cu participanţii la concurs împreună cu planşele scanate la adresa olimpiadabd@gmail.com, precizează sursa citată.

Vor fi acordate premii pentru fiecare grupă de participare: câte un loc I, II şi III şi trei menţiuni.

Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee şi în alte instituţii de cultură din ţară.

Un concurs naţional de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, desfăşurat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, Olimpiada de Benzi Desenate este iniţiată de Mihai Ionuţ Grăjdeanu – autor şi profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a Academiei Olimpice Române.

Citește și ChatGPT, un program bazat pe inteligenţa artificială, capabil să facă temele elevilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *