Încep înscrierile pentru Școala de Vară de la Cetatea Carsium!

În perioada 5-9 septembrie 2022, sunteți invitați la prima ediție a Școlii de Vară de la Cetatea Carsium din Hârșova – sit arheologic de grupă valorică A.

Ce vei învăța?

Dorim să explorăm împreună lumea arheologiei, a cercetării arheologice, a metodelor și tehnicilor, a investigațiilor non-invazive și interdisciplinare care contribuie la înțelegerea, cunoașterea și protejarea unui sit arheologic, precum și la protejarea și promovarea monumentelor istorice și a patrimoniului natural. Vom prezenta și discuta cazuri de bune practici în restaurarea siturilor (ruinelor) arheologice, și, totodată, vom iniția acțiuni de igienizare și inventariere în necropola otomană, care se vor finaliza cu un catalog ce va cuprinde date despre necropolă, cetatea medievală și geamia de la Hârșova.

Cine poate participa?

Elevi, studenți şi tineri care au preocupări și activități în domeniile: istorie, arheologie, patrimoniu cultural, antropologie, natură, dar şi pasionaţilor de cultură şi apropiați ai patrimoniului cultural și natural.

Condiții de participare

Selecția participanților se va face pe baza transmiterii unui CV pe email până la data de 20 august către următoarele adrese: dana.mihai66@gmail.com; florentina.udrea@patrimoniu.ro; ct.nicolae@yahoo.com.

Citește și ProEuropeana – Biblioteca Digitală a Publicațiilor, cea mai importantă resursă pentru cercetători

Pentru mai multe informații despre programul Școlii de Vară, vă rugăm accesați link-ul următor: https://bit.ly/Școala-de-Vară-de-la-Cetatea-Carsium

Aceste proiect este inițiat de Institutul Național al Patrimoniului, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Consiliul Județean Constanța, Primăria Orașului Hârșova, Uniunea Democrată Turcă din România, alături de Universitatea din București – Facultatea de Istorie, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.