Începe a 47-a ediţie a Festivalului internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” organizează, în perioada 3 – 9 iulie, după doi ani de întrerupere, a 47-a ediţie a Festivalului internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ”.

Potrivit organizatorilor, vor fi şapte seri pline cu muzică de cea mai înaltă calitate. Publicul va putea audia muzică de jazz, camerală, simfonică, tango, electronică, iar seara finală va aparţine operetei, invitaţi fiind muzicienii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti.

„Ca noutate, la Vacanţe Muzicale vor răsuna pentru prima dată cântece lăutăreşti. Deja celebrul Mihai Bogdan Simion va urca pe scena festivalului, alături de trupa ‘Lăutarii de mătase’, venind cu un întreg program de muzică lăutărească veritabilă. De asemenea, în cadrul Vacanţelor de anul acesta, se va desfăşura, în perioada 3-7 iulie, master-classul de compoziţie. Ultima dată când acest curs de măiestrie a mai figurat în programul Vacanţelor Muzicale a fost la finalul anilor ’80.

Citește și Ministrul Culturii: „Bucharest Opera Festival are potențialul de a deveni un fenomen internațional”

Acum, zece studenţi ai instituţiilor de învăţământ muzical superior din ţară vor participa la cursul de compoziţie, avându-i drept mentori pe dr. Diana Rotaru (Bucureşti), dr. Alexandru Ştefan Murariu (Cluj) şi dr. Irinel Anghel (Bucureşti)”, a declarat, într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, Carmen Nastasă.

Tot în cadrul acestei ediţii, 15 elevi din Republica Moldova vor participa la Tabăra estivală de pictură, îndrumători fiindu-le artiştii plastici Radu Macavei şi Cristian Bistriceanu, profesori în cadrul Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ.

Invitat de onoare la această ediţie va fi secretarul de stat Mădălin Voicu din cadrul Ministerului Culturii.

Festivalul internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ” se va desfăşura pe platoul de la Curtea Domnească, intrarea fiind liberă.