Începe Festivalul Internaţional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre”

Scriitori din zece ţări vor participa în perioada 28 iunie – 3 iulie la Festivalul Internaţional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre” sub genericul Art City, a anunţat, luni, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est, Florina Zaharia.

Potrivit acesteia, programul festivalului cuprinde, în cele patru zile, lansări de carte, recitaluri, proiecţii video, workshopuri şi spectacole artistice la Foişor pe faleza inferioară a Dunării şi în sălile Centrului Cultural Dunărea de Jos.

În cadrul proiectului se va lansa şi o Enciclopedie a Dunării şi va avea loc şi un spectacol artistic susţinut de Nicu Alifantis şi Răzvan Mirică (Gemini) în ziua de 2 iulie, la ora 19,00, pe Faleza inferioară a Dunării.

Întâlnirile scriitorilor cu oficialităţile locale vor avea loc de Ziua Dunării la Primăria Galaţi şi la Consiliul Judeţean Galaţi.

Festivalul Internaţional de Literatură „Poezia – Port La Dunăre” este organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi şi al Consiliului Local în parteneriat cu Consiliul Judeţean Galaţi, Centrului Cultural Dunărea de Jos şi Filialei de Traduceri Literare. 

Citește și Concursul național de creație Călanul Cultural, ediția I