Incident la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva: Altercație fizică între doi elevi de clasa a VIII-a

Joi, la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, a avut loc un incident neplăcut. Doi elevi, o fată și un băiat, din clasa a VIII-a, au fost implicați într-o altercație fizică în incinta sălii de clasă.

Situația a degenerat rapid, pornind de la un schimb de cuvinte dure, până la agresiune fizică. Totul a fost înregistrat de către alți colegi de clasă. În înregistrare se poate observa cum băiatul o lovește pe fată cu pumnul în față, după o serie de injurii reciproce.

Conducerea instituției de învățământ a reacționat prompt la incident, declarând că măsurile necesare au fost aplicate conform regulamentului școlar. „A fost o altercație între cei doi elevi. S-au înjurat. Fata a reacționat, i-a dat o palmă, iar băiatul i-a dat un pumn. Am luat legătura cu diriginta, care a trimis-o pe fată la asistentul medical. Nu a avut urme de vătămare. S-a convocat consiliul clasei și au fost stabilite sancțiunile conform regulamentului școlar”, a explicat directorul Colegiului Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva, Gabriel Tripa.

Potrivit acestuia, ambii elevi au primit câte o observație individuală. De asemenea, directorul instituției de învățământ din Deva a menționat că acesta este primul caz de agresiune fizică din cadrul școlii de la începutul anului școlar. Gabriel Tripa a adăugat că astfel de comportamente ar putea fi cauzate de trauma din copilărie sau diverse frustrări.

Citește și Legea învăţământului preuniversitar: Exmatricularea elevilor, permisă în situaţii grave