Îndepărtarea crucii comemorative de la Pitești adresată ,,eroilor’’ fostei Securități – poziția SRI

Serviciul Român de Informații, prin domnul Eduard Hellvig, se delimitează ferm de asocierea cu evenimentul de la Pitești, unde în data de 14 septembrie a fost ridicată o ,,Cruce comemorativă’’ adresată ,,eroilor’’ fostei Securități.

În discursul susținut de domnul Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, marți, 4 octombrie, cu ocazia deschiderii anului universitar de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai’’ din Cluj-Napoca, acesta precizează clar faptul că Serviciul Român de Informații nu a girat/susținut în niciun fel acțiunea de la Pitești (punctul de vedere al domniei sale poate fi urmărit în filmarea din acest link.

Dat fiind faptul că domnul Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, se delimitează de această acțiune, IICCMER solicită public, încă o dată, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere a SRI, Sucursala Argeș (Președinte: Colonel (r) Dumitru Șovar) să îndepărteze ,,Crucea comemorativă’’ amplasată în perimetrul Parcelei Militare a Cimitirului Municipal ,,Sf. Gh., din Municipiul Pitești, în cel mai scurt timp.

Citește și IICCMER solicită îndepărtarea monumentului dedicat „eroilor” fostei Securități ridicat în Pitești

,,Am fost criticați pentru reacția fermă pe care IICCMER a avut-o în ziua în care am aflat de ridicarea ,,Crucii comemorative’’ de la Pitești, dedicată ,,eroilor’’ fostei Securități. Ni s-a spus că am interpretat greșit acțiunea, iar în urma vizitei făcute la Pitești, justificările primite de la inițiatorii acestei acțiuni urmărind să ne convingă că scopul ridicării acestui monument nu are însemnătatea condamnată de Institut. Felicit poziționarea clară a domnului director al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, prin care se delimitează  ferm de această inițiativă și, în consecință, solicităm din nou inițiatorilor acestui act rușinos pentru memoria adevăraților eroi să îndepărteze monumentul’’ – a precizat Prof.univ.dr. Daniel Șandru – Președinte executiv IICCMER.