Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele „Woodrow Wilson”

„Woodrow Wilson” care se vor desfăşura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.

Cercetătorii interesaţi sunt invitaţi să depună dosarele de candidatură până în data de 27 februarie 2023, ora 16.30, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824 Bucureşti. Dosarele ajunse la registratura Institutului Cultural Român prin poştă după data limită de înscriere, dar cu data expedierii încadrată în perioada de înscriere, vor fi declarate eligibile.

Programele de burse se înscriu în Strategia Institutului Cultural Român pentru perioada 2022-2026, care prevede, pe Axa Susţinere culturală, sprijinirea artiştilor, creatorilor şi cercetătorilor români prin programe de finanţare de tip burse şi rezidenţe.

Bursele „Woodrow Wilson” se adresează cercetătorilor români din mediul universitar, punând accentul pe istorie, politici publice, drept, ştiinţe politice şi administrative, relaţii internaţionale, jurnalism, ştiinţe economice.

Candidaţii trebuie să fie implicaţi deja în proiecte de cercetare legate de priorităţile actuale ale României sau de trecutul recent al acesteia. Candidaţii trebuie să deţină un doctorat în domeniul lor de activitate sau să fie în etapa de redactare a tezei de doctorat. În cadrul procesului de selecţie vor avea prioritate candidaţii care au publicat cărţi în domeniul lor de specialitate sau articole în reviste ştiinţifice recunoscute în sistemul ISI. Candidaţii eligibili pentru acest tip de burse trebuie să fie cetăţeni români care au dreptul să deţină o viză de tip J-1. De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada utilizării fluente a limbii engleze, atestată printr-un certificat lingvistic, recunoscut internaţional.

Citește și Apollo111 Teatrul lansează prima ediție a concursului de dramaturgie OFF-STAGE

Selecţia dosarelor este făcută de o comisie independentă de specialişti (profesori universitari), pe baza dosarelor de candidatură primite. Candidaţii selectaţi vor lucra timp de trei luni în cadrul Woodrow Wilson International Center for Scholars, în Washington D.C., unde vor derula activităţi de cercetare avansată.

Dosarul de solicitare a bursei va cuprinde următoarele documente necesare pentru înscriere:
formularul de înscriere; scurtă prezentare a proiectului de cercetare propus care să nu depăşească cinci pagini MS Word, la două rânduri, şi care trebuie să conţină: prezentare detaliată a tematicii de cercetare; argumentarea originalităţii şi relevanţei proiectului; prezentare a metodelor, teoriilor şi surselor care vor fi folosite şi, preferabil, semnificaţia arhivelor din zona metropolitană Washington DC pentru finalizarea proiectului; CV-ul candidatului (incluzând participarea la conferinţe în domeniul de specialitate, lista de publicaţii, burse şi alte premii etc.); două scrisori de recomandare; copii după documente oficiale care atestă participarea într-un program doctoral acreditat sau deţinerea titlului de doctor. documentaţia trebuie trimisă atât în limba română cât şi în limba engleză (proiectul de cercetare, CV-ul); copie după actul de identitate (carte de identitate/paşaport).

Toate detaliile, precum şi Regulamentul şi Formularul de înscriere se găsesc pe site-ul icr.ro, la secţiunea Burse.

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook