Istoricul Lucian Nastasă Kovacs, propus rector al Academiei de Poliție

Directorul Muzeul de Artă Cluj Napoca, Lucian Nastasă Kovacs, este propus pentru ocuparea funcției de rector al Academiei de Poliție București.

Directorul Muzeului de Artă Cluj, istoricul Lucian Nastasă Kovacs, este una dintre propunerile pentru funcția de rector al Academiei de Poliție. De altfel, el este consilier, neremunerat, al ministrului Bode și a condus echipa care a făcut proiectul de restructurare.

”Am decis să nu dau declarații, decât în legătură cu activitățile mele intelectuale, adică cărți sau chestiuni care țin de cultură.. Ministerul Afacerilor Interne are activități cu culturale și educative.

La ședința guvernului de acum câteva săptămâni s-a făcut și un briefing de presă în care s-a menționat numele meu în legătură cu conducerea echipei care a elaborat hotărârea de guvern prin care se reorganizează Academia de Poliție și pentru mine este o realizare. Nimeni nu știe câte zile și nopți le-am pierdut pentru acest proiect!”, a afirmat Lucian Nastasă Kovacs, citat de presa locală.

Citește și Ministerul Culturii alocă 15 milioane de lei pentru a doua sesiune AFCN 2021

„De ani de zile se vorbește despre reorganizare, dar nimeni nu a făcut nimic. Acum domnul ministru Bode a luat taurul de coarne și face lucrul acesta. Am lucrat și lucrez pe această hotărâre de guvern și urmează celelalte documente care sunt specifice domeniului universitar care trebuiesc .

Știu că am o situație ingrată, pentru că, vă dați seama, dispar multe funcții, sunt orgolii în joc! Dar toate documentele trebuiesc aduse în acord cu legea!

După ce vor termina acest proiect cred că mă voi întoarce la proiectele mele personale. Funcția de rector se ocupă prin concurs!”, a declarat Lucian Nastasă Kovacs, directorul Muzeului de Artă Cluj, pentru gazetadecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *