Istoricul și arhivistul clujean Vasile Lechințan a fost internat în spital, prognosticul medicilor fiind rezervat

Istoricul și arhivistul clujean Vasile Lechințan se află internat în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Pompierii au intervenit vineri la solicitarea unor rude și au deblocat ușa apartamentului în care locuia Lechințan iar un echipaj de la Ambulanță l-a transportat la UPU Cluj-Napoca, de unde a fost transferat la Clinica Neurologie 2 a Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Reprezentanții spitalului au declarat pentru Cluj24 că istoricul este internat la Terapie Intensivă la Neurochirurgie, fiind diagnosticat cu Accident Vascular Cerebral (AVC) ischemic, fără indicație chirurgicală.

Istoricul se află în comă, în stare critică, prognosticul medicilor fiind rezervat.

Citește și Directorul bibliotecii din Deva: Anul acesta vom continua să digitizăm colecțiile Scânteia tineretului, Munca, Sportul popular și Sportul

Vasile Lechințan a lucrat ca și referent la Arhivele Naționale Cluj-Napoca și este autor și co-autor al mai multor volume: co-autor la volumele ”Clujul din cuvinte” (2008), ”Legendele Clujului” (2010), ”Clujul din poveşti” (2011) și autor al volumului ”Comoara lui Mitruţ, poveşti” ( 2011) și al unui album despre Crişan Mircioiu, apărut în 2013 etc. Membru al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Cluj.

Vasile Lechințan a absolvit Universitatatea „Spiru Haret” Bucureşti, Facultatea de Istorie (2003-2006), licenţă în istorie, a avut un Master în Socio-Antropologie Istorică la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie şi Filosofie (octombrie 2006 – iulie 2007) și a obținut titlul de doctor în istorie la Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca al Academiei.