J.K. Rowling, care a scris seria „Harry Potter”, va dona circa un milion de euro pentru copiii din Ucraina

Britanica J.K. Rowling, care a scris celebra saga „Harry Potter”, a transmis un apel la donaţii pentru copiii rămaşi în orfelinatele din Ucraina, promiţând să ajungă până la un milion de lire sterline, scrie Le Figaro.

Scriitoarea a retransmis pe Twitter un apel lansat prin intermediul Fundaţiei Lumos, pe care a cofondat-o în 2005 şi care adună în prezent fonduri pentru a furniza alimente, kituri de igienă şi kituri medicale persoanelor afectate de criza umanitară. 

„Voi completa personal cu donaţii la acest apel, cu până la un milion de lire sterline”, adică în jur de 1,2 milioane de euro, a scris J.K. Rowling, mulţumind pe reţeaua de socializare donatorilor.

Lumos explică pe site-ul său că lucrează în regiunea Jîtomîr, în vestul capitalei Kiev, o regiune unde, înainte de invazia rusă, mai mult de 1.500 de copii se aflau în orfelinate. 

Citește și Instituțiile subordonate Ministerului Culturii se alătură demersurilor de ajutorare a refugiaților din Ucraina

În jur de 100.000 de copii trăiesc în instituţii în ţară, indică Lumos. „Invazia de către forţele ruse înseamnă că şi mai mulţi copii sunt de acum în pericol”, a avertizat fundaţia, care doreşte să ajute copiii strămutaţi şi traumatizaţi de conflict.