Jeremiah Harris, condamnat la 12 ani de închisoare pentru abuz sexual asupra copiilor

Jeremiah Harris, unul dintre actorii serialului documentar ”Cheer”, produs de Netflix, a fost condamnat la 12 ani de închisoare sub acuzaţii de abuz sexual asupra minorilor, relatează BBC.

Harris a pledat vinovat în luna februarie pentru acuzaţiile de pornografie infantilă şi călătorie peste graniţele statului în scopul de a întreţine relaţii sexuale cu un copil.

De asemenea, actorul a fost condamnat la opt ani de liberare supravegheată după închisoare.

Harris a recunoscut că a făcut schimb de poze cu caracter sexual cu 10-15 copii din trei state despre care ştia că sunt minori.

Ancheta a fost declanşată de o plângere a unei mame din statul Texas, ai cărei fii gemeni au fost abuzaţi de Harris.

Băieţii au descris modul în care abuzurile au avut loc uneori în timpul competiţiilor de majorete din cadrul serialului ”Cheer”.

Băieţii, în prezent în vârstă de 16 ani, au fost prezenţi la citirea sentinţei din Chicago, potrivit USA Today. Fiecare a dat declaraţii, descriind impactul de durată al infracţiunilor lui Harris.

Citește și Fiul scriitorului Paul Auster a murit din cauza unei supradoze de droguri

La momentul pledoariei, avocaţii lui Harris au spus că actorul a vrut să ”îşi asume responsabilitatea pentru acţiunile sale şi să-şi transmită public regretul pentru prejudiciul pe care l-a cauzat victimelor”.

Avocaţii au cerut să primească cel mult şase ani de închisoare, argumentând că propria experienţă a inculpatului, care a fost abuzat în copilărie, i-a ”deformat” perspectiva asupra relaţiilor.

Procurorii au cerut 15 ani de închisoare, motivând că trauma sa din trecut nu i-a conferit dreptul de ”a comite infracţiuni sexuale împotriva minorilor”.

Serialul ”Cheer”, câştigător al premiului Emmy, urmăreşte viaţa echipei de majorete a Colegiului Navarro din Texas.

Datorită celebrităţii obţinute în urma serialului, Harris a câştigat o invitaţie la Premiile Academiei în calitate de invitat al gazdei TV Ellen DeGeneres, unde a intervievat celebrităţi pe covorul roşu.