Jerry Seinfeld a apostrofat mai mulţi militanţi pro-Palestina în timpul unui spectacol în Australia

Jerry Seinfeld a apostrofat un alt grup de militanţi pro-Palestina în timpul spectacolului său de stand-up din Australia, cel mai recent eveniment din timpul turneului comediantului, scrie Variety.

Sâmbătă seara, Seinfeld vorbea în faţa a mii de fani la Rod Laver Arena din Melbourne, când un grup de militanţi pro-Palestina a început să strige „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”, spre sfârşitul spectacolului său.

„Oh, v-aţi întors. S-au întors! Protestatarii s-au întors! Mi-a fost dor de voi”, a spus Seinfeld pe scenă, înainte de a se adresa direct acestora. „Ascultaţi, voi şi cu mine suntem în aceeaşi afacere”, a spus comediantul. „Afacerea noastră este să îi facem pe oameni să vadă lucrurile aşa cum le vedem noi. Problema este că tu eşti în locul nepotrivit”.

Seinfeld, care şi-a exprimat deschis sprijinul pentru Israel pe fondul conflictului din Gaza, le-a spus celor din sală: „Cred că trebuie să vă întoarceţi şi să spuneţi celui care vă conduce organizaţia: ‘Tocmai am dat mai mulţi bani unui evreu’. Acesta nu poate fi un plan bun pentru voi. Trebuie să veniţi cu un plan mai bun”.

Citește și Facebook va închide secţiunea de ştiri în Statele Unite şi Australia

La începutul acestei săptămâni, Seinfeld l-a numit „idiot” pe un militant pro-Palestina la spectacolul său de comedie din Sydney, Australia, după ce acesta i-a întrerupt spectacolul.

„Avem un geniu, doamnelor şi domnilor. El a rezolvat problema Orientului Mijlociu!”, a spus Seinfeld sarcastic, în timp ce publicul râdea şi aplauda. „Sunt comedianţii evrei, pe ei trebuie să îi avem! Ei sunt cei care fac totul”.

„Tu chiar îi influenţezi pe toţi cei de aici”, a adăugat Seinfeld. „Suntem cu toţii de partea voastră acum, pentru că v-aţi expus punctul de vedere atât de bine şi în locul potrivit, aţi venit la locul potrivit pentru o conversaţie politică”. 

În mai, zeci de studenţi au plecat de la ceremonia de absolvire a Universităţii Duke iar unii au scandat „Palestina liberă” pentru a protesta faţă de invitatul evenimentului, comediantul Jerry Seinfeld.