Joni Mitchell a susţinut primul ei concert live, după o pauză din 2002

Joni Mitchell a susţinut primul ei concert live, după o pauză din 2002, la festivalul Newport Folk din acest weekend, potrivit The Guardian.

Mitchell, în vârstă de 78 de ani, s-a alăturat muzicianului şi prietenului country Brandi Carlile la festival pentru a interpreta clasicele melodii „ A Case of You”, „Both Sides Now” şi „Big Yellow Taxi”. În timpul setului de 13 cântece, Mitchell a interpretat şi solo-ul de chitară din „Just Like This Train”.

Roberta Joan „Joni” Mitchell şi-a început cariera în Saskatoon (Canada), iar în 1965 s-a mutat în Statele Unite. S-a stabilit în California şi a debutat discografic în 1968, cu „Song to a Seagull”. A lansat 19 albume de studio, cel mai recent fiind „Shine”, apărut în 2007. De 16 ori nominalizată la premiile Grammy, a câştigat opt trofee. În 1997, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În 2015, ea a suferit un atac cerebral şi, potrivit unor declaraţii, făcute anul trecut într-un interviu The Guardian, încă se reface.

Citește și Fiul legendarei cântărețe Cyndi Lauper, prins în timp ce conducea o mașină furată

Descrisă ca „Yang pentru Yin-ul lui Bob Dylan, egalizându-l în bogăţia şi profunzimea imaginaţiei”, Mitchell este una dintre cele mai importante cantautoare ale epocii sale.

Ea a scris poeme sonore în stil folk, personale, care explorează părţile întunecate ale vieţii şi iubirii. Între cele mai bune albume ale ei, şi cele mai cunoscute, se numără „Blue” (1971) şi „Ladies Of The Canyon” (1970).

După ce a suferit anevrismul, apariţiile ei au fost rare. În 2019, a fost prezentă la gala organizată la Music Center din Los Angeles cu ocazia celei de-a 75-a aniversări. Artişti ca Norah Jones, James Taylor şi Emmylou Harris au interpretat unele dintre cele mai cunoscute piese ale ei, iar Joni Mitchell a urcat pe scenă pentru a sufla în lumânările de pe tortul aniversar.