Jurnalista Barbara Walters a murit la 93 de ani 

Barbara Walters, realizatoare a numeroase interviuri şi prezentatoare de programe, prima femeie care a devenit superstar al ştirilor TV din SUA, având o carieră remarcabilă, a murit la vârsta de 93 de ani, conform The Guardian.

De-a lungul a aproape patru decenii la ABC şi înainte de asta la NBC, interviurile exclusive ale lui Walters cu lideri, regi li oameni din industria entertainmentului i-au adus statutul de celebritate.

Barbara Walters a intervievat o serie de lideri mondiali, inclusiv Fidel Castro, Margaret Thatcher, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein şi fiecare preşedinte şi primă doamnă a SUA de la Richard şi Pat Nixon.

Ea a câştigat 12 premii Emmy, dintre care 11 în timp ce era la ABC News, a transmis reţeaua de televiziune. Walter şi-a început cariera ca jurnalist la emisiunea The Today Show de la NBC în anii 1960.

Walters a fost prima prezentatoare de ştiri de reţea, alături de Harry Reasoner, cu un salariu anual fără precedent de 1 milion de dolari care a atras suspiciuni şi critici.

Ea era naturală în faţa camerei, mai ales când punea întrebări speciale.

„Nu mi-e frică când fac un interviu, nu mă tem”, declara Walters pentru Associated Press în 2008.

Citește și A murit scriitorul sârb Adam Puslojić, membru de onoare al Academiei Române