Jurnalista Iulia Marin a murit la 32 de ani, după o carieră prolifică în presă

Jurnalista Iulia Marin, cu o experiență de 11 ani în presă, a murit la vârsta de 32 de ani, potrivit unui anunț făcut de colegii săi de la Libertatea. De-a lungul carierei sale, Marin a scris pentru publicații de renume precum Adevărul, PressOne, Recorder și Gândul, iar în ultimii trei ani a fost parte din echipa Libertatea.

Trupul neînsuflețit al Iuliei Marin a fost descoperit marți de polițiștii Secției 21 din București și proprietara apartamentului în care locuia tânăra, în cartierul Militari. Cauzele decesului urmează să fie stabilite de medicii de la Institutul Național de Medicină Legală (INML) în zilele următoare.

Născută la Pitești, Iulia Marin ar fi împlinit 33 de ani pe 30 aprilie. S-a remarcat în presă încă din primii ani de carieră, scriind simplu și frumos. Pe lângă munca sa de jurnalism, Marin era activă pe rețelele de socializare, unde vorbea deschis despre lupta sa cu depresia și sindromul impostorului.

Iulia Marin s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală în ultimii patru ani, inclusiv cu tulburarea bipolară, despre care a ales să vorbească deschis. Ea a scris despre bolile psihice atât pe pagina sa de Facebook, cât și pe blogul personal „În terapie”. Colegii săi de la Libertatea au promis că textele Iuliei nu vor fi uitate.

Citește și Balerinul şi coregraful Thury Ştefan a murit la 82 de ani