Jurnalista Marina Ovsiannikova este dată în urmărire de autorităţile ruse

Jurnalista Marina Ovsiannikova, care a criticat în direct într-o emisiune televizată războiul Rusiei în Ucraina afişând un poster, a fost trecută pe lista persoanelor date în urmărire de autorităţile ruse, relatează AFP.

Site-ul Ministerului rus de Interne rus anunţă faptul că Marina Ovsiannikova, în vârstă de 44 de ani, este căutată în legătură cu un dosar penal.

Inculpată în august pentru ”răspândirea de informaţii false” referitoare la armata rusă – infracţiune pedepsită cu 10 ani de închisoare – ea se afla de atunci în arest la domiciliu.

La 14 martie 2022, în timpul transmisiunii în direct a principalului buletin de știri al țării „Vremea”, prezentat de Ekaterina Andreeva la Pervîi Kanal, Marina Ovseannikova a dat buzna în studiou, în spatele pupitrului prezentatoarei, ținând în mână o pancartă cu un mesaj în limba rusă (însoțit de fraze în engleză) și exclamând în rusă „Opriți războiul, nu războiului”.

Emisiunea, care la acel moment difuza un material de știri referitor la invazia Rusiei în Ucraina, a fost întreruptă, iar Ovseannikova a fost reținută de poliție. Înregistrarea emisiunii nu este disponibilă pentru descărcare, lucru neobișnuit pentru acest canal TV. 

Cu puțin timp înainte, ea postase pe rețelele online de socializare un videoclip în care declara că îi este „rușine să lucreze pentru propaganda Kremlinului”.

Citește și Rapperul rus Walkie s-a sinucis din cauza mobilizării parțiale: „Nu sunt gata să ucid”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *