Jurnalista Vera Girici a murit în propria casă în bombardamentele care au vizat Kievul

Jurnalista şi producătoarea Radio Europa Liberă din Ucraina (Radio Svoboda), Vera Girici, a murit în urma atacului cu o rachetă al forțelor ruse, care a lovit casa în care locuia în Kiev, informează publicația pentru care lucra.

Atacul a avut loc joi, pe 28 aprilie, iar trupul decedatei a fost găsit sub dărâmături în dimineața zilei de vineri, 29 aprilie, se arată într-o postare pe Twitter a postului de radio.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a scris pe contul de Telegram că un cadavru a fost recuperat din dărâmături în districtul Chevchenkovsky, unul dintre locurile atacurilor de joi asupra Kievului.

Girici a lucrat în grupul Radio Free Europe/Radio Liberty din februarie 2018. Între mai 2017 și februarie 2018 a lucrat la canalul Espresso TV și înainte a lucrat la mijlocul TSN . Acolo și-a îndeplinit atribuțiile în perioada ianuarie 2005 – decembrie 2016, potrivit profilului său de Facebook.

Citește și Jurnalistul rus Dmitri Muratov donează medalia Premiului Nobel refugiaților ucraineni

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor, un grup internațional de advocacy media, a declarat că cel puțin șapte jurnaliști au fost uciși în Ucraina de când Rusia și-a lansat invazia pe 24 februarie.

„Salvatorii, care continuă să inspecteze și să curețe dărâmăturile clădirii rezidențiale din districtul Shevchenkivskyi lovită ieri, tocmai au găsit cadavrul”, a postat primarul Kievului Vitaliy Klitschko pe contul său Telegram.