Jurnalistul rus Dmitri Muratov donează medalia Premiului Nobel refugiaților ucraineni

Dmitri Muratov, redactor-şef al Novaya Gazeta, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 2021, a decis împreună cu ziarul pe care îl conduce să doneze medalia către Ukrainian Refugee Fund.

„Novaya Gazeta şi cu mine am decis să oferim medalia Nobel Fondului ucrainean pentru refugiaţi. Sunt deja peste 10 milioane de refugiaţi. Vă cer să răspundeţi casei de licitaţii care va scoate la vânzare acest premiul faimos mondial”, a scris Dmitri Muratov în Novaya Gazeta

El a publicat ce se poate face imediat în legătură cu acest conflict: „Să oprim focul, să schimbăm prizonieri, să restituim trupurile celor morţi, să oferim coridoare umanitare şi asistenţă, să ajutăm refugiaţii”. 

„În fiecare zi vă spunem despre ce se întâmplă în Rusia şi în lume. Jurnaliştilor noştri nu le este frică să obţină adevărul să vi-l arate. Într-o ţară în care autorităţile vor constant să interzică ceva, inclusiv a spune adevărul, ar trebui să existe publicaţii care continuă să se angajeze în jurnalism adevărat. Sprijinul dumneavoastră ne va ajuta pe noi, Novaya Gazeta, să continuăm să fim o astfel de publicaţie. Aduceţi-vă contribuţia la independenţa jurnalismului în Rusia chiar acum”, este mesajul complet. 

Dmitri Muratov, în vârstă de 59 de ani, este un jurnalist rus, redactorul-şef al Novaia Gazeta, considerat „singurul ziar cu adevărat critic cu o influenţă naţională în Rusia de azi” de către Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor.

Citește și Trei jurnaliști şi un editor de ziar pensionat au fost sechestrați câteva ore de forțele ruse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *