Jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu: Zelenski face jocul lui Putin!

Jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu a scris, pe blogul său, o amplă analiză a ultimelor evoluții legate de conflictul din Ucraina și este de părere că „străduindu-se să atragă NATO într-un război cu Federația Rusă, Zelenski face jocul lui Putin!”

Ion Cristoiu își manifestă de asemenea admirația pentru un cadru didactic de la ”Universitatea Națională de Apărare Carol I”, Alba Iulia Catrinel Popescu, a postat pe Facebook un val de comentarii anti-Zelenski și numerose teorii conspiraționiste. 

Într-una dintre postări, conferențiarul universitar Alba Iulia Catrinel Popescu dă vina pentru război pe președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, și lansează o teorie conspiraționistă: ”De ce a eliberat (Zelenski n.r.) pușcăriașii cu experiență militara și i-a înarmat? Unde se afla și ce fac pușcăriașii ăia? Unde se afla armele alea? Prin niște state UE care trebuie destabilizate de ruși, cumva?”

Într-un răspuns pentru G4Media, Universitatea Națională de Apărare (UNAP) a transmis că ”Personalul militar și civil din MApN răspunde individual pentru comportamentul și postările personale în mediul online”.

Alexandru Cristian, un coleg al profesoarei de la Universitatea ”Carol I” a sunat-o pe soția redactorului șef al G4Media.ro, cu mesaje de intimidare, încercând să oprească publicarea materialului. Contactat de G4Media.ro, Alexandru Cristian a admis că a sunat la soția redactorului șef, dar a negat că ar fi amenințat-o. Totuși, nu a reușit să explice ce anume intenționa cu acest telefon.

Citește și Jurnalista ucraineană Victoria Roșchina ar fi fost răpită de armata rusă

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a cerut o comisie de urgență pentru verificarea situației de la Colegiul Național de Apărare, după ce G4Media a scris despre presiunile unui angajat asupra familiei unui ziarist și despre postările conspiraționiste anti-Zelensky, potrivit unui comunicat al MApN.

Mesajul lui Ion Cristoiu

Autoarea unui prim volum al unui monumental Tratat de Geopolitică, urmînd altor cinci cărți din domeniul Geopoliticii, conferențiar universitar Alba Iulia Catrinel Popescu de la Universitatea Națională de Apărare Carol I s-a remarcat, în chestiunea Războiului din Ucraina, ca una dintre puținele voci lucide din România, țară în care televiziunile de știri au primit liste cu cei care trebuie invitați să se pronunțe despre conflict, deoarece sînt ceea ce se cheamă „oameni siguri”, iar instituții precum Academia, Biserica, Presa s-au transformat în oficine de propagandă de război.

Recent pe Facebook, distinsa profesoară a expus cîteva considerații excepționale despre cum face Volodîmîr Zelenski, președintele Ucrainei, noua starletă, nu doar a Pămîntului, dar și a întregului Sistem solar, jocul rușilor. Alba Popescu m-a surprins cu observația că Volodîmîr Zelenski a dat o lovitură NATO lăsînd de izbeliște Insula Șerpilor. Întrebîndu-se de ce nu a discutat cu România o formulă de condominiu prin care Insula Șerpilor să fi trecut sub protecția NATO, cercetătoarea arată că prin cucerirea Insulei rușii au ajuns într-un punct strategic la care aspirau de mult: în buza bazei NATO de la Mihail Kogălniceanu.

Sînt în postarea doamnei conferențiar pe Facebook din 5 martie 2022 și alte observații subtile, rod al gîndirii libere, opuse gîndirii rechiziționate de regimul Klaus Iohannis și ghiftuite cu adevăruri de-a gata.

Citește și Mai mulți jurnaliști ruși și-au dat demisia și au denunțat războiul

În replică la aceste observații lucide ministrul Educației Naționale, Sorin Câmpeanu, membru al camarilei de la Cotroceni, cere Universității să se delimiteze ferm de atitudini precum cele ale profesoarei Alba Popescu.

În deplinătatea facultăților sale mintale, Sorin Câmpeanu acuză gîndurile doamnei conferențiar, specialistă în domeniu, ca fiind „un risc pentru siguranță națională” , o „atingere gravă adusă valorilor ocrotite de o societatea democratică”.

Las deoparte adevărul că Sorin Câmpeanu e specialist în coada vacii care se apără de muște, și prin urmare nimic nu-l îndreptățește să se pronunțe despre considerațiile unui specialist în Geopolitică. Dar chiar dacă ar fi fost doctor în Geopolitică, domnul ministru nu-și poate permite să se rățoiască în stil bolșevic la o instituție de învățămînt superior pretinzîndu-i să bată din călcîie așa cum face el în fața Stăpînului de la Cotroceni.

Ca toți slujitorii regimului Klaus Iohannis, Sorin Câmpeanu ne cere să vedem în Volodîmîr Zelenski un Mîntuitor al lumii democratice, la care nu te poți gîndi decît după ce ai căzut în genunchi. Poți critica pe oricine de pe acest Pămînt: pe Joe Biden, pe Regina Angliei, pe Emmanuel Macron, pe Angela Merkel. Doar pe Zelenski, nu.

Slavă Domnului! Nu sînt cadru didactic universitar. Prin urmare, pentru ceea ce voi scrie mai jos nu pot fi demascat drept atentator la siguranța națională de specialistul în coada vacii care se apără de muște.

Citește și VIDEO Ion Cristoiu este de părere că Maia Morgenstern ar trebui sancționată pentru „diversiune în favoarea lui Klaus Iohannis”!

Președintele ucrainean îi beștelește zilnic pe liderii occidentali, în frunte cu președintele american, pentru că nu implică NATO în crearea unei zone no-fly deasupra Ucrainei. Liderii politici occidentali, dar și liderii NATO, îi răspund că o asemenea implicare ar însemna practic declanșarea Celui de-al treilea Război mondial. Însuflețit de a atrage NATO și chiar omenirea într-o aventură riscantă, Volodîmîr Zelenski duce o campanie iresponsabilă de creare a unei presiuni a opiniei publice asupra liderilor occidentali pentru ca aceștia, îngrijorați electoral, să decidă intrarea în război cu Federația Rusă.

Nu știu dacă o decizie prin care NATO ar crea o zonă no-fly deasupra Ucrainei ar însemna un al treilea război mondial. Știu însă sigur că asta ar însemna ca NATO să facă jocul lui Vladimir Putin. Astfel că la argumentele aduse de doamna Alba Popescu tezei că Zelenski face jocul rușilor, eu voi adăuga și campania mediatică de o rară violență pentru a pune presiune publică pe NATO ca să intervină în conflict.

Că o asemenea decizie n-ar fi de nici un folos Ucrainei s-au pronunțat specialiștii militari din Occident. Zona no-fly creată de NATO înseamnă ca avioanele NATO să patruleze în spațiul aerian al Ucrainei și să doboare orice avion care ar încerca să pătrundă în zonă. Asta înseamnă că și avioanele ucrainene nu vor putea zbura.

Citește și Dirijorul franco-rus Ivan Velikanov a fost exclus de la un festival din Rusia pentru că a cântat „Oda bucuriei”

În Sud, de exemplu, bătăliile se dau pe sol. Rusia nu folosește aici aviația. Dacă Ucraina ar vrea să sară în ajutorul trupelor ei de la sol, avioanele NATO n-ar lăsa-o. Așa cum s-a văzut pînă acum, Rusia a folosit cu precădere rachetele de croazieră, trase din spațiul ei aerian. Crearea unei zone no-fly n-ar putea opri loviturile Rusiei.

Inutilă din punct de vedere militar, crearea unei zone no-fly de către NATO ar însemna o schimbare catastrofală în desfășurarea războiului din Ucraina.

Pînă acum strategia Coaliției condusă de America a constat în păstrarea Războiului în hotarele Agresiunii Rusiei față de Ucraina. Ajutată cum n-a fost ajutată pînă acum nici o țară în istoria modernă, Ucraina trebuie să învingă de una singură Rusia. Înfrîntă de o țară mai mică, Rusia ar fi pusă în banca ei pentru totdeauna. Ca să nu mai spunem că prin această strategie Rusia e izolată pe plan internațional.

Ce s-ar întîmpla dacă NATO ar interveni? Ar însemna un Război între NATO și Rusia.
E o certitudine că NATO ar învinge? Greu de răspuns.

Dacă ne gîndim că Rusia nu și-a angajat pînă acum întreg armamentul de ultimă oră, nu-i exclus ca un Război NATO – Rusia, care va fi un Război total să n-aibă drept cîștigător NATO. Ca să nu mai spunem că pentru Vladimir Putin Războiul cu NATO ar putea fi șansa unei ieșiri onorabile în fața propriului popor. Una e să renunți la Război din cauza Ucrainei și alta din cauza celei mai puternice Alianțe militare din Istoria omenirii.

Citește și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse afirmă că paradele gay sunt unul dintre motivele pentru care Rusia a invadat Ucraina

Apoi, Rusia ar fi în război nu cu Ucraina, ci cu o coaliție militară condusă de America.
N-ar mai fi o agresiune a unei mari puteri militare împotriva unei țări fără apărare, ci un Război duse de o Coaliție militară de 30 de țări, dintre care trei puteri nucleare, împotriva unei singure țări, Rusia.

Vladimir Putin s-a străduit să-i convingă pe ruși și pe cetățenii din Africa, Asia, America Latină, că ea duce un război cu NATO, mai precis cu Occidentul condus din America.

Asta deoarece – zice el – în spatele Ucrainei stă Occidentul. Și pentru că sancțiunile au fost nesăbuite și pentru că Occidentul s-a lansat într-o rusofobie incompatibilă cu valorile democratice, efortul lui Vladimir Putin a avut succes în Rusia și nu numai. Lesne de imaginat ce s-ar întîmpla în cazul unui război NATO – Rusia. Pentru Vladimir Putin ar fi o mană cerească. Ar putea susține în fața rușilor că țara a fost atacată de cea mai puternică coaliție militară de pe glob, că e singură față în față cu 30 de țări, o situație pe care nici o țară din Istorie n-a avut-o pînă acum.

Nu sînt convins că un război NATO – Rusia ar duce la înfrîngerea militară a Rusiei. Un astfel de război va cuprinde în mod necesar bombardarea Moscovei de către NATO și bombardarea orașelor europene de către Rusia. Sigur e însă că Războiul s-ar transpune în Război mondial.

Pentru că Rusia ar fi îndreptățită să ceară ajutor Chinei pe motiv că e ținta unei agresiuni. Și amenințată fiind cu cucerirea de către NATO, Rusia nu s-ar da în lături să folosească armele nucleare.

S-a gîndit la asta Volodîmîr Zelenski? Eu cred că nu s-a gîndit. Altfel l-ar fi trecut un fior la gîndul că și el va fi cenușă!