Jurnalistul sportiv Nicolae Gavrea şi-a lansat joi, la Deva, volumul ”Jurnal olimpic, Tokyo, 2021

Jurnalistul sportiv Nicolae Gavrea şi-a lansat joi, la Deva, volumul ”Jurnal olimpic, Tokyo, 2021. Olimpiada în pandemie”, o carte în care relatează despre experiența neobișnuită pe care a trăit-o la Jocurile Olimpice din Japonia, în condițiile restrictive impuse de pandemia de coronavirus, informează Agerpres și gazda evenimentului (Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

„Nicolae Gavrea nu şi-a dezminţit vocaţia de jurnalist şi cronicar sportiv nici în condiţiile extrem de dure pe care a fost nevoit să le respecte la ultima olimpiadă. Aşa cum singur mărturiseşte, o parte însemnată a vieţii şi-a dedicat-o cititorilor, ascultătorilor sau telespectatorilor, tuturor celor care iubesc sportul, cărora le-a adus informaţiile cele mai diverse de pe bazele sportive pe unde a umblat ca reporter, comentator de eveniment sportiv”, a apreciat managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Sebastian Bara, gazda evenimentului cultural.

Jurnalistul devean, cu o experienţă de peste 35 de ani în presa cu tematică sportivă, a fost prezent la ultimele patru olimpiade, relatând de acolo pentru presa scrisă locală şi regională sau pentru posturile de radio şi televiziune.

„Am văzut foarte multe lucruri interesante la Olimpiada de la Tokyo. Important pentru mine, ca jurnalist sportiv, este să aduc informaţiile cele mai utile pentru cititori, ascultători sau pentru televiziune. Le mulţumesc colegilor care m-au suportat cu acele cronici pe care le-am trimis de acolo. Dacă o să fiu sănătos, cu siguranţă că o să vă aduc informaţii şi de la Olimpiada Paris 2024”, a spus jurnalistul sportiv.

„Jurnal olimpic, Tokyo, 2021. Olimpiada în pandemie” este cea de-a treia carte cu tematică sportivă scrisă de Nicolae Gavrea, după „Rio 2016. Jurnal olimpic” şi volumul dedicat gimnastelor române intitulat „Gimnastelor, cu dragoste”.

Lansarea de carte a fost organizată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *