Legenda Pădurii Baciu

Distribuie

Potrivit legendei, Pădurea Baciu era cândva căminul unui păstor pe nume Baciu, care a intrat în pădure cu o turmă de 200 de oi și nu a mai fost văzut niciodată. În timp, în jurul dispariției misterioase a păstorului și a turmei sale de oi au apărut numeroase istorii și mituri.

Se spune că în Pădurea Baciu se întâmplă lucruri ciudate și neobișnuite, precum apariții inexplicabile, fenomene luminoase în noapte, obiecte zburătoare neidentificate și chiar întâlniri cu entități necunoscute. Oamenii care au intrat în pădure au raportat adesea senzații de anxietate și năvala de emoții negative, iar unii chiar au experimentat pierderi de timp sau de spațiu.

Pe lângă fenomenele paranormale, Pădurea Baciu este cunoscută și pentru vegetația sa neobișnuită. Arborii din pădure cresc în forme ciudate și contorsionate, ceea ce contribuie la atmosfera misterioasă a locului. De asemenea, există o poiană în mijlocul pădurii unde nu cresc copaci deloc, iar unele teorii sugerează că acest loc ar putea fi o poartă către alte dimensiuni sau lumi.

Citește și Legenda lui Pintea

Pădurea Baciu, Cluj-Napoca, a căpătat notorietate datorită asocierii ei cu fenomene paranormale. În anii 1950, biologul Alexandru Sift a susținut că a fotografiat mai multe „forme ciudate, cu aspect nebulos”. Fotografiile nu au fost niciodată publicate. Ulterior, chimistul Adrian Pătruț a publicat mai multe materiale despre apariția unor fenomene paranormale în pădure cu legături cu „proiectări subconștiente ale unor energii psihice”.Cercetarea lui Pătruț este de natură pseudoștiințifică, neavând la bază observații sau date concrete.

Pădurea a ajuns cunoscută la nivel mondial când, în anul 1968, tehnicianul militar Emil Barnea a fotografiat ce susținea el că erau OZN-uri în Poiana Rotundă, în partea vestică a pădurii. De atunci, s-au propagat mai multe mituri despre evenimente asociate pădurii, cum ar fi cel că o fată ar fi dispărut în pădure și ar fi reapărut cinci ani mai târziu în aceeași locație fără să-și amintească nimic din perioada respectivă. 

Un alt mit spune că ar exista anomalii geomagnetice în zona pădurii, care sunt responsabile pentru descărcarea bruscă a aparatelor electronice și pentru diverse efecte psihologice negative pe care le-ar suferi persoanele care străbat pădurea. Cu toate astea, nu există vreo dovadă că vreunul din miturile care circulă despre pădure ar avea vreo bază reală.