function add_custom_message_after_post($content) { if (is_single() && !is_feed()) { $custom_message = <<

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Pentru a continua discuția și a rămâne conectat cu noi, urmărește-ne pe platformele sociale:

Facebook Twitter LinkedIn Google News HTML; $content .= $custom_message; } return $content; } add_filter('the_content', 'add_custom_message_after_post'); Legendara cântăreață Teresa Berganza a murit la vârsta de 89 de ani »

Legendara cântăreață Teresa Berganza a murit la vârsta de 89 de ani

Legendara cântăreață spaniolă Teresa Berganza a murit, vineri, la Madrid, la vârsta de 89 de ani. Adulată în timpul vieții, ea era considerată de melomani drept una dintre cele mai mari cântăreţe ale secolului XX. Lui Herbert von Karajan îi plăcea să spună despre ea că „era cea mai mare Carmen a operei”, potrivit Le Figaro.

„Vocea ei, eleganţa ei, arta ei ne vor însoţi pentru totdeauna”, a scris pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez

Tenorul José Carreras, pe Twitter, i-a spus „adio neuitatei mezzosprane spaniole”. Placido Domingo a publicat patru fotografii cu ea pe scenă: „A fost o cântăreaţă şi artistă minunată, un mare om şi mai ales o prietenă şi o colegă”. 

Cântăreaţa Karine Deshayes a adus un elogiu talentului ei: „Mult iubită şi respectată interpretă a operelor lui Rossini şi Mozart. Abordabilă atât profesional, cât şi în afara scenei şi a ştiut să-şi gestioneze cariera fără a arde etape”. 

Citește și Jurnalista Vera Girici a murit în propria casă în bombardamentele care au vizat Kievul

Teresa Berganza s-a născut pe 16 martie 1935 la Madrid. După ce a studiat pianul în copilărie, a urmat Conservatorul din capitala Spaniei. Din 1957, talentul său a explodat la Festivalul d’Aix-en-Provence în „Cosi Fan Tutte” de Mozart. Ea o va interpreta minunat pe Dorabella. Cariera ei internaţională este lansată şi în curând va face un turneu mondial sub conducerea celor mai mari dirijori, inclusiv a legendarului maestru austriac Herbert von Karajan.

În 1989, de bicentenarul Revoluţiei, Teresa Berganza, Barbara Hendricks, Ruggero Raimondi şi Placido Domingo au fost vedetele lirice ale concertului de inaugurare a comemorărilor, pe 13 iulie, la Opéra-Bastille. În acest loc simbolic, cântăreaţa va relua ariile din „Carmen” de Georges Bizet, care în timpul vieţii o făcuseră nemuritoare. Un moment de referinţă.