Legendara revistă americană Life va fi relansată

Legendara revistă americană Life, un titlu important al secolului al XX-lea, celebru pentru fotografiile sale, va fi readusă la viaţă de către modelul şi antreprenoarea Karlie Kloss, a anunţat joi compania.

Bedford Media a precizat într-un comunicat că „Life Magazine va reveni la distribuirea tipărită şi digitală, în cadrul unui acord cu (editorul) Dotdash Meredith pentru a relansa Life ca publicaţie cu frecvenţă regulată”.

Suma tranzacţiei nu a fost dezvăluită şi nici data reapariţiei. 

„Vedem Life ca pe o voce inspirată şi unificatoare într-un peisaj mediatic haotic”, a declarat Karlie Kloss.

„Josh şi cu mine suntem onoraţi să continuăm moştenirea Life”, a adăugat ea pe Instagram, într-o referire la soţul ei, investitorul Joshua Kushner, care va deţine revista. El este, de asemenea, fratele ginerelui lui Donald Trump, Jared Kushner.

Fondată în 1883 şi cumpărată şi transformată în 1936, revista a fost mult timp un etalon al fotojurnalismului, publicând marile nume Robert Capa, Alfred Eisenstaedt şi Margaret Bourke-White. De la vedete de film la războaie, Life a făcut cronica secolului timp de decenii.

Citește și Revista National Geographic şi-a concediat toţi redactorii

Dar, după ani de declin, a trecut printr-o serie de schimbări, a apărut săptămânal, apoi lunar, înainte de a se stinge, apoi de a renaşte şi, în cele din urmă, de a supravieţui online cu arhivele sale în anii 2000.

Recent înfiinţată, Bedford Media se descrie ca fiind o companie care îşi propune să combine „mărci emblematice cu noi modalităţi de a face afaceri şi de a ajunge la public”.

Aceasta a achiziţionat deja revista de modă i-D în urmă cu câteva luni.

În comunicatul de presă se precizează că Dotdash Meredith „va continua să deţină toate drepturile asupra arhivei fotografice şi conţinutului Life, care datează din anii 1930”.

De asemenea, editorul va continua să publice numere speciale cu logo-ul roşu şi alb al Life.