Legendarul prezentator TV Jerry Springer a murit la vârsta de 79 de ani

Jerry Springer, fost primar al oraşului Cincinnati şi prezentator TV de renume, a murit joi la vârsta de 79 de ani, conform anunţului făcut de agentul său, Bradley Singer. Cunoscut pentru emisiunea sa controversată „The Jerry Springer Show”, Springer a devenit un simbol al televiziunii tabloide în anii ’90 şi 2000.

Născut într-o familie de refugiaţi evrei în Londra în 1944, Springer şi-a început cariera în domeniul politic, cu un rol important în Partidul Democrat. După ce a obţinut diploma în drept la Universitatea Northwestern în 1968, şi-a continuat parcursul în politică, devenind primarul oraşului Cincinnati între 1977 şi 1978. A ocupat, de asemenea, poziţia de consilier municipal și a fost unul dintre cei mai tineri primari din istoria orașului.

În 1991, Springer a făcut tranziţia către televiziune, lansând „The Jerry Springer Show”. Emisiunea sa tabloidă de talk-show, celebră pentru certurile aprinse şi confruntările fizice dintre invitaţi, a devenit rapid un fenomen cultural. Scaunele aruncate, cuplurile care se certau şi distrugătorii de case au devenit elemente cheie ale programului său, care a adus atât controversă, cât şi audienţă.

Citește și Regizoarea Sanda Manu a murit

Emisiunea a fost difuzată pe parcursul a 27 de sezoane, încheindu-se în 2018, după ce a devenit una dintre cele mai longevive emisiuni de genul său. De-a lungul anilor, Springer a fost criticat pentru exploatarea oamenilor și incitarea la violență, dar el a continuat să susțină că scopul emisiunii sale a fost de a oferi divertisment.

După încheierea „The Jerry Springer Show”, prezentatorul a revenit pe ecranele televizoarelor cu un nou program, „Judge Jerry”. În această emisiune, Springer şi-a folosit cunoştinţele juridice pentru a media cazuri într-o sală de judecată, într-un format similar cu cel al altor emisiuni de genul. „Judge Jerry” a avut trei sezoane de succes, încheindu-se în 2021.

De-a lungul carierei sale, Jerry Springer a devenit un nume iconic în industria televiziunii şi a pop-culturei americane. Chiar dacă emisiunile sale au fost adesea în centrul controversei, Springer a lăsat în urmă un moştenire de divertisment neconvenţional, ce va fi amintită de generaţii întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *