Leluţ Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact, a murit

Unul dintre membrii fondatori ai formaţiei Compact, Leluţ Vasilescu, a murit, vineri, au anunțat colegii din trupă pe Facebook.

„Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeaşi cameră, am cântat mii de spectacole împreună… acum simt un gol în suflet, dar sunt liniştit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten LELUŢ VASILESCU, drum bun!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a „Compact B”.

De asemenea, primarul municipiului Câmpia Turzii, al cărui cetăţean de onoare a fost, a transmis un mesaj de condoleanţe.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea la cele veşnice a unui om extraordinar şi un muzician desăvârşit, prietenul meu, Leluţ Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluţ Vasilescu a avut o carieră de succes şi o viaţă frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generaţii întregi le-au fredonat şi de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare! Cetăţean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluţ Vasilescu a promovat, cu drag şi mândrie, oraşul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată”, se arată în mesajul primarului Dorin Lojigan.

Citește și A murit Iulia Buciuceanu, prim solistă a Operei Române din Bucureşti

Anunțul a fost făcut și de Cosmin Gușă:

„Aș vrea să informez pe cei care nu știu că un vechi rocker, poate cel mai vechi în activitate, bateristul trupei Compact, Leluț Vasilescu, cred că cel mai vechi prieten al meu din Câmpia Turzii, a decedat azi dimineață. A avut recidivă la un cancer tratat acum cinci ani. Atât vreau să spun, că era genul de om pe care fiecare vi l-ați dori ca prieten și era așa, un om de o veselie debordantă și un bărbat cu suflet de copil.

Toți cei care… atât mai spun ca să nu ne întristăm de tot în emisiunea asta, toți cei care vor să îi aducă un omagiu pot să îl găsească cu trupul neînsuflețit din această seară la capela centrală a Cimitirului Belu, unde duminică la 11:00 va fi și slujba de înmormântare.  Dumnezeu să-l odihnească.”, a spus Cozmin Gușă.