Teatrele din Sfântu Gheorghe, Craiova şi Constanţa au lansat o pagină comună destinată turismului cultural

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Teatrul de Stat din Constanţa au lansat, pe Facebook, o pagină comună destinată turismului cultural. Pe aceasta vor fi prezentate programele, respectiv pachetele cultural-turistice pe care cele trei teatre le pun la dispoziţia persoanelor din ţară care vor să vadă spectacole din repertoriile lor. „Bine aţi venit, …

Citește mai mult

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, promovat într-un top mondial al atracţiilor turistice de iarnă

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este promovat de jurnalişti britanici într-un top mondial al atracţiilor turistice de iarnă, ca ”piesa de rezistenţă” a unui pachet care include un tur al oraşelor medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea Capitalei. Pregătirile pentru sezonul …

Citește mai mult

Mănăstirea Curtea de Argeș: Bijuteria arhitecturală a României

Mănăstirea Curtea de Argeș, o capodoperă a arhitecturii religioase românești, își etalează frumusețea și misterul încă din secolul al XVI-lea. Construită între anii 1515-1517 de către Neagoe Basarab, mănăstirea este un simbol al artei și credinței, îmbinând în mod armonios elemente arhitecturale tradiționale cu influențe bizantine și orientale. O istorie fascinantă Istoria Mănăstirii Curtea de Argeș este strâns legată de …

Citește mai mult

România, promovată la BBC prin clipuri realizate de Charlie Ottley 

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, publică primul videoclip din seria celor cu care România va fi promovată la BBC. ”Promovăm România la BBC”, a scris ministrul Ştefan Radu Oprea pe Facebook, alături de primul videoclip al campaniei.   Ministrul a precizat că, timp de o lună, telespectatorii din întreaga lume vor viziona imagini despre ţara noastră. ”Clipurile sunt …

Citește mai mult

Istoria și evoluția turismului în Carpați

Când ne gândim la Carpați, ne vin în minte imagini ale unor vârfuri montane acoperite de zăpadă, văi încântătoare și păduri luxuriante. Acești munți, care se întind pe teritoriul a șapte țări din Europa Centrală și de Est, au jucat un rol esențial în dezvoltarea și evoluția turismului în regiune. Originile turismului în Carpați În Evul Mediu, Carpații erau considerați …

Citește mai mult

Impactul istoric al războaielor asupra turismului în Europa

Europa, cu patrimoniul său vast și divers, cu mii de ani de istorie și cultură, este o destinație turistică remarcabilă. Însă peisajul său a fost adesea marcat și de conflicte militare și războaie care au schimbat cursul istoriei. Aceste evenimente au avut un impact semnificativ asupra turismului, atât prin transformarea fizică a peisajelor și a orașelor, cât și prin influențarea …

Citește mai mult

Călătorie în trecut: Cele mai istorice destinații de turism în Europa

De la străzile înguste ale Romei, unde ecoul gladiatorilor încă mai răzbate prin ruinele Colosseumului, la vestigiile filosofice ale Atenei, de la sclipirea artistică a Parisului, la mozaicul cultural al Istanbulului și până la frumusețea ascunsă a Berlinului – acestea sunt doar câteva din comorile pe care Europa ni le oferă. Roma, Italia Roma, inima Imperiului Roman, adăpostește un amestec …

Citește mai mult

Istoria și importanța patrimoniului UNESCO din România

România, înzestrată cu frumusețile sale naturale și o istorie bogată care se întinde pe parcursul a mii de ani, este recunoscută internațional pentru patrimoniul său cultural și natural unic. Una dintre cele mai înalte onoruri pe care o națiune o poate primi în privința patrimoniului său cultural și natural este includerea acestuia în patrimoniul mondial UNESCO.. Până în prezent, România …

Citește mai mult

Explorarea dinamicii și biodiversității naturale a Podișului Hârtibaciului

Podișul Hârtibaciului, subunitate a Podișului Târnavelor și a Depresiunii Transilvaniei, este cea mai întinsă formă de relief de acest tip din regiune, acoperind o suprafață impresionantă de 4.000 km2. Această expansiune generoasă oferă o multitudine de elemente de studiu privind dinamica naturală și biodiversitatea zonei. Relieful podișului Podișul Hârtibaciului este dominat de un relief deluros, cu altitudini variind între 749 …

Citește mai mult

Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din Alba Iulia: Monument istoric de seamă din Transilvania

Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din Alba Iulia este un adevărat bijutier arhitectonic și un monument de patrimoniu național cu o importanță istorică și culturală imensă. Cu două recorduri impresionante, cea mai veche și cea mai lungă catedrală din România, această construcție impunătoare atrage numeroși vizitatori și este o mărturie a evoluției arhitecturii romanești de-a lungul secolelor. Istoria Catedralei Romano-Catolice Sfântul …

Citește mai mult