LitVest 2022, editia a XI-a, text-concerte | 21-24 septembrie 2022

Festivalul literar LitVest ajunge la ediția a XI-a în acest an (2022). Mai multe evenimente dedicate lecturii vor fi organizate timp de patru zile în diferite locații din Timișoara.

LitVest este organizat de Biblioteca Judeţeană Timiş „Sorin Titel”, festivalul debutând în 2012 cu o lectură în lumina torțelor. Evenimentul cuprinde în acest an text-concerte, unde vor participa oameni de toate vârstele, inclusiv liceeni. Intrarea va fi gratuită la toate evenimentele organizate în perioada 21-24 septembrie.

Vor participa poeți din mai multe țări: Juan Arabia (Argentina), Ida Börjel (Suedia), Chris McCabe (Marea Britanie), Erkut Tokman (Turcia), iar din România: Irina-Roxana Georgescu, Ştefan Manasia, Alina Purcaru, Olga Ştefan, Gelu Vlaşin.

„Iris, cum nu i-ați mai văzut și ascultat. La Heaven, vineri, 23 septembrie, ora 21. Intrarea e liberă. Cristi Minculescu, Valter, Boro vin în fața voastră cu hit-urile pe care pe le știți atât de bine și cu ceva – de super clasă – în plus. Un concert și concept unice. Evenimentul are loc în cadrul LitVest 2022, festival internațional de literatură organizat de Biblioteca Județeană Timiș”, transmit organizatorii.

Citește și Ziua Cinematografelor, marcată printr-un concert de „Muzică de film”, în Timișoara

Programul evenimentelor literare

Miercuri, 21 septembrie

  • 12-14: Pătura care citește – deschidere oficială LitVest, Piața Unirii
  • 19: Text concerto 1 – Horea Crișovan – chitară, autorii invitați, lecturi

Joi, 22 septembrie

  • 10: Literatura intră-n joc – Lecturi și dialoguri în licee: Colegiul Național Bănăţean, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, Liceul Teoretic „William Shakespeare”

Vineri, 23 septembrie

  • 21:00: Text-concert Iris, Club Heaven, str. Ripensia nr. 40

Sâmbătă, 24 septembrie

  • 21: Text & Mix cu Anonim TM. D’arc Atelier Timişoara, Piaţa Unirii nr. 5