Lucrări de 100.000 de euro, la o aripă a Bastionului Maria Theresia, pentru Timişoara 2023

Lucrările de reparaţii şi intervenţii la o aripă a Bastionului Maria Theresia din Timişoara, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, încep în această toamnă, pentru a pregăti spaţiul pentru deschiderea oficială a exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii Timişoara 2023.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara a finalizat procesul de preluare în administrare a spaţiilor din cadrul Bastionului Maria Theresia – aripa aflată în proprietatea municipalităţii – şi demarează lucrările pentru pregătirea acestora pentru anul 2023.

Aceste spaţii reprezentative pentru oraş vor găzdui pe parcursul anului viitor expoziţii, rezidenţe şi alte evenimente din cadrul Programului Cultural Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, urmând ca ulterior, începând cu anul 2024, să fie organizat un apel pentru a identifica consorţii de operatori culturali care să asigure un program cultural constant, prin curatoriere, informează un comunicat al Centrului de Proiecte al Municipiului Timişoara,

Citește și Societatea Timişoara îi retrage premiul acordat în 2005 lui Robert Turcescu

Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008 – 2010, cu 10 milioane de euro, cea mai mare parte – bani europeni. De atunci nu s-au făcut reparaţii în spaţiile care se întind pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp. Sunt necesare lucrări majore pentru ca această parte a Bastionului sa fie repusă în circuitul cultural.

În acest moment, proiectul este în faza de eliberare a spaţiilor, pentru a putea începe lucrările. Centrul de Proiecte caută soluţii pentru expoziţiile deja planificate în aceste locuri.