Lucrări de Salvador Dali, Pablo Picasso, Andy Worhol, scoase la licitaţie

Casa Artmark deschide, pe 25 ianuarie, seria licitaţiilor de artă din acest an cu o colecţie de peste 100 de piese de grafică şi sculptură semnate de unii dintre cei mai râvniţi artişti moderni ai lumii – Salvador Dali, Pablo Picasso, Andy Worhol.

Potrivit Artmark, cea mai valoroasă piesă care se scoate la vânzare în prima licitaţie de artă a anului este o sculptură realizată de celebrul artist Salvador Dali. Opera din bronz „Venus girafă” are un preţ de pornire de 4.000 de euro.

Între lucrările scoase la vânzare se mai numără „Stephan Roll” de Victor Brauner, în tuş şi acuarelă pe hârtie, la preţul estimativ de 2.500 – 3.500 de euro, cromolitografiile „Studiu” de Gustav Klimt, „Pod peste nuferi” de Claude Monet şi „Natură statică cu fructieră şi carafă” de Pablo Picasso fiecare la 300 – 500 de euro, „Franz Kafka” de Andy Worhol, la 250 – 350 de euro.

Lucrările scoase la vânzare sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă unde pot fi vizitate în regim gratuit.

De asemenea, sunt expuse lucrările licitaţiei din 27 ianuarie din două colecţii transilvănene, dar şi cele ale licitaţiei de artă contemporană din 1 februarie.

Citește și „Fata cu oglindă”, de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecată pentru suma de 70. 000 euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.