Lucrările de reabilitare şi reamenajare de la Cetatea Deva sunt aproape de final

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a anunţat, marţi, într-o postare pe Facebook, că lucrările de reabilitare şi reamenajare de la Cetatea Deva sunt aproape finalizate. Investiţia are o valoare de 23 de milioane de lei, din care 18,7 milioane de lei sunt bani de la Uniunea Europeană, nerambursabili.

”Sunt bucuros să vă anunţ că unul dintre cele mai frumoase şi importante proiecte pentru Deva, cel care vizează chiar simbolul oraşului nostru, Cetatea, se apropie cu paşi repezi de finalizare! Vă invit să vedeţi, în premieră, fotografiile făcute astăzi în Incinta I a Cetăţii. Lucrările de reabilitare şi amenajare a Incintei I din Cetatea Deva, partea din vârful monumentului istoric, un proiect spectaculos, sunt aproape de a fi terminate. Refuncţionalizarea Incintei I şi reintroducerea acesteia într-un circuit turistic coerent, alături de incintele II şi III care sunt deja reabilitate, va determina funcţionalitatea întregului monument istoric, creând premisele dezvoltării turismului cultural-istoric, punerea în valoare a istoriei şi tradiţiilor zonei şi implicit creşterea numărului de turişti”, a scris Oancea, pe Facebook.

Anul viitor vor avea loc aici mai multe enenimente, a anunţat edilul.

”Această investiţie are o valoare totală de peste 23 milioane lei (aproape 5 milioane de euro), contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene fiind în valoare de 18,7 milioane lei. Mare parte din evenimentele din 2024 vor fi organizate în incintele I, II şi III ale Cetăţii. Este un proiect care pune în sfârşit în valoare frumuseţea Cetăţii noastre, emblema municipiului Deva”, a mai scris Florin Oancea.

Citește și Cetatea Devei – O călătorie în istoria și arhitectura medievală a Transilvaniei