Mădălin Voicu a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii

Mădălin Voicu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

„În temeiul art. 29 și al art. 31 lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.Articol unic. – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ștefan Voicu se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii”, se arată în decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă și publicată în Monitorul Oficial.

Mădălin Voicu a mai fost numit în această funcție și în urmă cu cinci ani, în ianuarie 2017, de premierul de atunci Sorin Grindeanu. A fost revocat din funcție aproape trei mai târziu, în noiembrie 2019, după schimbarea guvernului PSD, de către noul prim-ministru liberal Ludovic Orban.

La momentul numirii sale ca secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale din guvernul PSD, fostul deputat social-democrat era urmărit penal în dosarul „Fraudă la Partida Romilor”, alături de un alt fost deputat, Nicolae Păun.

Citește și Proiecții speciale de filme românești la cinematecile din Israel, în ianuarie 2022