Mai mult de 200 de publicaţii cu caracter nazist au fost confiscate în Argentina

Mai mult de 200 de publicaţii cu caracter nazist au fost confiscate miercuri de la o tipografie clandestină din suburbiile oraşului Buenos Aires, al cărei proprietar a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia, scrie AFP.

„Suntem stupefiaţi de cantitatea de material. Este un lucru istoric. Este vorba de o adevărată tipografie pentru distribuirea şi vânzarea de simboluri naziste, cărţi şi îndoctrinare”, a declarat şeful poliţiei, Juan Carlos Hernandez, în cadrul unei conferinţe de presă.

Poliţia a făcut această captură într-o casă din San Isidro, la 25 de kilometri nord de capitala argentiniană, după o anchetă de doi ani. Plângerea care a dus la anchetă a fost depusă în 2021 de către Delegaţia Asociaţiilor Evreieşti Argentiniene (DAIA) şi a fost primită de Unitatea de Investigare a Terorismului din cadrul Poliţiei Federale Argentiniene (PFA).

Materialul confiscat era vândut în magazine de comerţ electronic „cu un nivel ridicat de consum şi consultare”, a declarat Juan Carlos Hernandez.

„Nu putem exclude posibilitatea ca acesta să fie vârful unui iceberg. Pentru moment, am tăiat liniile de distribuţie, dar legea îi pedepseşte şi pe cei care consumă” astfel de publicaţii, a adăugat el.

În 2019, un set de 83 de obiecte naziste, confiscate de poliţia din Buenos Aires cu doi ani mai devreme, a fost predat Muzeului argentinian al Holocaustului.

Afişarea simbolurilor naziste este împotriva legii argentiniene. Ţara a fost un refugiu pentru criminalii nazişti după cel de-al Doilea Război Mondial, dar i-a primit şi pe evreii care fugeau de persecuţii şi de lagărele de exterminare.

Citește și Paleontologii au anunţat descoperirea în Argentina a rămăşiţelor unei noi specii de dinozaur gigantic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *