Mai mulți jurnaliști ruși și-au dat demisia și au denunțat războiul

Tot mai mulţi jurnaliști ruși îşi dau demisia după protestul anti-război făcut în direct de Marina Ovsyannikova, scrie BBC.

Jurnalista a întrerupt principalul program de ştiri al televiziunii publice din Rusia, Channel One, unde era angajată. Ea a apărut în spatele prezentatoarei ştirilor cu o pancartă, strigând „Opriţi războiul. Nu războiului!”

În urma protestului jurnalistei ruse, şi alţi trei colegi de breaslă au ales să-şi dea demisia, mai anunţă BBC.

O jurnalistă de la Channel One, Zhanna Agalakova, şi-a părăsit slujba de corespondent pentru Europa, în timp ce alţi doi jurnalişti de la postul de televiziune cocurent, NTV, şi-au dat demisia. Este vorba despre Lilia Gildeyeva, care a lucrat de 15 ani ca prezentatoare pentru televiziunea comercială NTV, şi Vadim Glusker, cu o vechime de aproape 30 de ani la aceeași televizine, potrivit sursei citate.

Citește și Erdoğan promite că delictul jurnalistei Sedef Kabaş de a insulta președintele „nu va rămâne nepedepsit”

Demisia prezentatoarei de ştiri Lilia Gildeyeva a fost anunţată de jurnalistul rus şi Ilya Varlamov, informează Newsweek şi CNN.

Lilia Gildeyeva a fost inclusă, din 2021, pe lista de jurnalişti a preşedintelui Vladimir Putin cărora li s-a mulţumit pentru „realizările în dezvoltarea mass-media”, anterior, în 2008, a fost lăudată personal de Putin.

Jurnalistul Roman Super, citat de BBC, a spus că jurnaliştii părăsesc în masă şi postul de ştiri Russia-24, cunoscut anterior drept Vesti, deşi acest lucru nu a fost confirmat.

Cea mai cunoscută demisie este însă cea a Mariei Baronova, fost redactor-şef la Russia Today. Aceasta a declarat pentru BBC că Putin a distrus reputaţia Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *