Marcel Ciolacu, despre scandalul privind participarea României la Târgul de Turism din New York

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat, referitor la scandalul privind participarea României la Târgul de Turism din New York, unde standul țării noastre a fost doar cu poze A4 agățate de o perdea neagră, o masă şi câteva scaune, că „astfel de lucruri jenante nu trebuie să se mai întâmple”.

„Imaginea pentru România nu este una fericită. Cred că domnul prim-ministru, care este cel mai îndreptăţit, dacă dorim să trăim într-o Românie normală, e cel mai îndreptăţit să facă evaluarea miniştrilor din Cabinetul său, cred că primul-ministru trebuie să aibă o discuţie foarte serioasă cu ministrul Turismului şi IMM-urilor, ca astfel de lucruri jenante pentru reprezentarea României să nu cumva să se mai întâmple. Nu ştiu, poate modificate regulile pentru astfel de târguri şi obligativitatea unui standard la care România să fie reprezentată. Mai bine nu suntem reprezentaţi, decât să avem o astfel de interfaţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la RFI.

Citește și Cetatea Făgăraș, în ultima etapă a restaurării. Cetatea rămâne deschisă turiștilor pe durata lucrărilor

Numeroase state care au participat la Târgul de Turism Travel and Adventure Show, la care România a fost prezentă cu un stand care a provocat critici şi ironii în ţară, au încercat să îmbine ideea de vacanţă cu cea de experienţă culturală. Au existat însă şi unii expozanţi care, ca şi România, au ales să păstreze fundalurile puse la dispoziţie de organizatori.

„Nu există diferenţe semnificative între standul României şi standurile altor ţări”, a declarat duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 1, ministrul Turismului, Daniel Cadariu.