Marele Premiu al Festivalului Boovie 2022, câştigat de Colegiul Naţional ”Sfântul Sava”

Marele Premiu al Festivalului-concurs de book-trailere Boovie, care a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni la Focşani, a fost câştigat de echipa „Ambrosia” de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, care a prezentat cartea „Cum să te împrieteneşti cu întunericul”, a scriitoarei Kathleen Glasgow, informează Agerpres.

„Ne-a luat cam o lună de zile să facem acest trailer. A fost greu pentru că aveam şi cursuri în acelaşi timp. Am fost o echipă, am lucrat împreună la tot, fără să ne împărţim roluri. Nu ştim dacă este cel mai bun mod de a lucra, dar pentru noi se pare că a funcţionat. A fost stresant, dar ne-am şi distrat în acelaşi timp. Suntem a doua oară la Boovie. Nu ştiam nimic despre cum se face un trailer, dar ne-am prins din mers. E mult mai greu decât pare la prima vedere. Vin foarte multe idei, din foarte multe părţi şi să poţi să le pui cap la cap înseamnă să dai dovadă de cooperare. Iar Boovie ne-a ajutat să ne dezvoltăm şi din acest punct de vedere”, au declarat, pentru Agerpres, membrii echipei „Ambrosia”.

Echipa este formată din şapte membri, însă doar patru au ajuns la Focşani anul acesta, Delia, Sorana, Ştefan şi Adrian. Elevii au trecut în clasa a XII-a şi îşi împart opţiunile de viitor între Facultatea de Medicină şi cea de Arhitectură, cinematografia rămânând pentru ei la nivel de hobby. Pentru trailer, echipa ”Ambrosia” a câștigat și premiul pentru montaj.

Citește și Teatrul de Stat Constanţa a obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – „Ziua Z”

Premiul pentru regie, pentru complexitatea realizării şi a mijloacelor utilizate a fost câştigat de echipa „Hit List” din Urlaţi, pentru cartea „Născută din fum şi os”.

Pe lângă premiul în bani, reprezentanţii echipei au fost invitaţi pe platourile de filmare a unui serial pentru a înţelege mai bine mecanismele din spatele regiei de film. Echipa „Kream” de la Reghin a obţinut Premiul pentru imagine, iar Premiul pentru cel mai bun scenariu a ajuns la echipa „Inocenţii” din Bucureşti. Premiul pentru coloana sonoră originală a fost acordat echipei „Jar” de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Cel mai bun actor a fost desemnat Mircea Popescu din echipa „Hit List” din Urlaţi, iar pentru cea mai bună interpretare feminină au fost desemnate, la egalitate de voturi, Mirabela Porondi din echipa „Overthink” a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău şi Teodora Fugaciu din echipa „Arcadia Studios” a Liceului „Mircea Vulcănescu” Bucureşti.

Nouă echipe participante la Boovie, ai căror protagonişti au demonstrat abilităţi de actorie de film, au fost invitaţi să se înscrie într-o bază de date pentru viitoare proiecte cinematografice. Alte zeci de echipe şi-au împărţit premiile I, II, III şi menţiunile pentru fiecare din cărţile după care au realizat trailere.

La startul competiţiei s-au înscris iniţial peste 425 de echipe, iar la începutul lunii iunie 343 au trimis spre jurizare book-trailerul cărţii pentru care au optat. La Galele de la Focşani au fost prezenţi peste 850 de elevi şi profesori din ţară şi Republica Moldova, cărora li s-au adăugat circa 250 de elevi din Vrancea, precum şi peste 300 de elevi şi profesori voluntari, care au asigurat bună desfăşurare a festivalului. Prin amploarea festivalului, Boovie ocupă primul loc în rândul concursurilor extraşcolare din întreaga ţară, făcând parte şi din calendarul oficial al Ministerului Educaţiei. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani, Asociaţia Grow Up Project, Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani.