Margaret Atwood va publica o colecţie „extrem de personală” de povestiri

O nouă colecţie de povestiri de Margaret Atwood, pe care editorul Vintage a descris-o ca fiind extrem de personală, urmează să fie publicată la începutul anului viitor, marcând prima revenire a scriitoarei la ficţiune după „The Testaments” din 2019, potrivit The Guardian.

„Old Babes in the Wood” va conţine 15 povestiri, unele publicate pentru prima dată.

Titlul povestirii a fost anunţat pentru prima dată în The New Yorker şi este despre două surori în vârstă într-o cabană de familie lângă un lac. 

Atwood a spus despre colecţie: „Old Babes in the Wood este un sac mixt, ca viaţa. Conţine prost gust, ca şi viaţa. Este o poveste despre o femeie cu suflet de melc chiar atât de bătrână? Poate. Sunt iubiţii morţi chiar morţi în sensul real al cuvântului? Poate nu. Sunt pisicile ceea ce par? Aproape niciodată”. 

Ultima incursiune a lui Atwood în ficţiune a fost „The Testaments”, care a câştigat premiul Booker împreună cu „Girl, Woman, Other” de Bernardine Evaristo. Este o continuare a romanului ei din 1985 „The Handmaid’s Tale”, care a fost adaptat în serialul de televiziune premiat.

„Old Babes in the Wood” va fi publicat pe 7 martie 2023.

Citește și Scriitoarea Ludmila Uliţkaia, opozantă a lui Putin, distinsă cu premiul Formentor pentru întreaga operă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *